Imobiliare Valea Prahovei
Invatamant

Breaza – Colegiul Militar, la 100 de ani

Colegiul Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza a sărbătorit 100 de ani de existenţă.

Cu o istorie frumoasă şi cu rezultate excelente ale elevilor, vorbim de un secol de muncă şi de nenumărate promoţii care fac cinste instituţiei. Evenimentul s-a desfăşurat în prezenţa Ministrului Apărării, Corneliu Dobriţoiu, care este, el însuşi, absolvent al Liceului Militar de la Breaza.
Prezenţa sa a fost încărcată de nostalgie şi multă emoţie.
„În 1970 nu eram mai înalt decât țeava tunului de acolo şi am intrat cu inima cât un purice în şcoala asta formidabilă, care are un dar de la Dumnezeu: aici se formează caracterele. Să vă ajute Dumnezeu!”, le-a spus Corneliu Dobriţoiu tinerilor prezenţi, pe care i-a salut personal, strângându-le mâna.
Acesta a avut de transmis un mesaj şi pentru părinţii care ar putea să-şi îndrepte copiii spre această instituţie de învătământ.
„Mare a fost surpriza să ne întâlnim profesorii aici, colegii de clasă… Este o şcoală de tradiţie şi să dea Dumnezeu ca tradiţia să primeze. Oamenii să-şi trimită copiii aici şi să aibă certitudinea că vor fi formaţi ca tineri integri şi orientaţi către valori. Asta nu înseamnă că absolvind liceul militar destinul lor se leagă absolut de armată, ei au posibilitatea să opteze şi pentru altceva”, a declarat ministrul Corneliu Dobriţoiu.

Onor deosebit
În timpul evenimentului, drapelul de luptă al instituţiei de învăţământ a fost decorat cu Ordinul „Virtutea Militară”, prin ordin al preşedintelui României.
Programul a mai cuprins şi o slujbă religioasă, dezvelirea plăcilor aniversare, inaugurarea Sălii de Excelenţă Educaţională şi o lansare de carte.
Până în prezent, Colegiul Dimitrie Cantemir a  fost absolvit de 13.000 de cantemirişti. Diana ROMAN

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co