Imobiliare Valea Prahovei
Invatamant

Borovină, încă o dată general

Anul nou şcolar debutează cu schimbări în conducerea inspectoratului. Joi dimineaţă, Nicoale Angelescu, până acum inspector general, a fost demis.
În locul său a venit o figură cunoscută tuturor – inspectorul Gheorghe Borovină. Profesor de istorie, Borovină face în curând 20 de ani de când este inspector general sau adjunct în Inspectoratul Şcolar Prahova. „Colegiul Jean Monnet a pierdut un profesor de istorie, iar colegiul Mihai Viteazul a câştigat unul de matematică. Cam asta s-a întâmplat”, spune Borovină. Acesta recunoaşte că a fost susţinut de UNPR, ca rezultat al aprecierii muncii sale în inspectorat vreme de atâţia ani. Despre fostul inspector general are numai cuvinte de laudă şi spune că acesta a ştiut să gestioneze foarte bine treburile la inspectorat într-o perioadă critică.
Asta pentru că, în afara celor 566 de profesori disponibilizaţi din sistem, personalul TESA din inspectorat s-a modificat de la un an la altul. Din 14 angajaţi TESA, au rămas doar 10 şi inspectorii de specialitate au rămas 37 din 41, cât erau până acum. Chiar şi aşa, cu oameni mai puţini, inspectoratul trebuie să vegheze ca în toate unităţile din judeţ, anul şcolar să înceapă cu dreptul. R.E.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co