Actualitate

Blocuri de necesitate!

blocuriAu dispărut bulinele roşii! Un aspect cunoscut de administraţia locală din Câmpina, un aspect care este, de fapt, doar de formă. Nu se ştie cine, dar se bănuieşte că locatarii celor 9 blocuri din Câmpina, care sunt trecute la gradul 1 de risc în caz de cutremur, au înlăturat bulinele roşii, în speranţa că vor putea vinde apartamentele care nu sunt tocmai bune de scos pe piaţă. Asta, în condiţiile în care ordonanţa guvernului referitoare la consolidarea blocurilor, emisă în urmă cu 14 ani, are efecte…doar teoretice.
Horia Tiseanu, primarul municipiului Câmpina: „În ţară să ştiţi că foarte puţine construcţii au fost consolidate cu adevărat, deşi au trecut 14 ani de la apariţia acestei ordonanţe.”
Cum cetăţenii din cele 9 blocuri nu vor să-şi părăsească locuinţele pentru a fi efectuate lucrările de refacere a structurilor de rezistenţă şi varianta ca administraţia locală să dea în judecată asociaţiile de proprietari nu e preferată, nu a mai rămas decât aceea a construirii unor blocuri de necesitate, în care să fie mutaţi cei care locuiesc în blocurile cu risc maxim în caz de cutremur.
Horia Tiseanu: „Dacă vom avea sume anul viitor, vom începe construcţia acestor clădiri de locuinţe. După ce vom avea aceste două blocuri de necesitate, vom putea într-adevăr să mutăm câte două scări de bloc în aceste blocuri de locuinţe noi şi vom putea consolida blocurile foarte vechi la care ne referim, cum ar fi blocurile de pe strada Mihai Eminescu.”
Ideea construirii unor blocuri de necesitate este bună. Poate, în acest fel, oamenii care locuiesc în blocurile cu bulină roşie, buline care au dispărut de mult timp, vor putea fi convinşi să se mute pentru o perioadă. Este o idee. Rămâne de văzut dacă va putea fi pusă în practică. Relu NISTOR

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co