Actualitate

Bilete de tratament pentru octombrie

La jumătatea săptămânii trecute, Casa Județeană de Pensii (CJP) Prahova a afişat listele cu pensionarii care vor pleca în staţiunile balneoclimaterice în luna octombrie.

De la începutul anului şi până acum, județului Prahova i-au fost alocate 5.209 locuri în staţiuni, pentru pensionari. Din nefericire însă, cererile sunt mult mai multe decât locurile disponibile, respectiv 12.000.
“Eu am și gratuitate, dar văd că nu mi se dă. Anul trecut mi s-a dat, dar cu niște intervenții, și am plătit biletul. Și soția mea a făcut cerere, care nu a fost niciodată… O să vedem ce o să se întâmple, dacă o să plece vreunul dintre noi. Acum, cu punctaj, cu astea…, o să vedem cum o să fie”, a spus un pensionar interesat de plecarea într-o stațiune.
“Am depus cerere și am cerut trei stațiuni, să văd la care se va găsi bilet. Am cerut Vatra Dornei, Amara și Techirghiol. Deocamdată nu au apărut listele. Nu știu dacă mi s-a aprobat, sau nu”, a spus un altul.
Plecări în cinci zile consecutive
“Pentru luna octombrie 2010, Casei Județene de Pensii Prahova i-au fost alocate 645 de bilete de tratament balnear.
Beneficiarii vor putea să meargă la tratament, începând cu 7 octombrie, plecările fiind în perioada 7-12 a acestei luni”, a declarat purtătorul de cuvânt al CJP Prahova, Iulian Boțoc.
Pensionarii care prind, totuşi, locuri într-o staţiune urmează să plătească jumătate din cuantumul net al pensiei anterioare lunii plecării, pentru a se bucura de o cazare de 18 zile acolo unde își doresc.
În continuare, cele mai dorite staţiuni sunt Covasna, pentru cardiaci, Pucioasa, Felix, Vatra Dornei și Mangalia. R. E.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co