Imobiliare Valea Prahovei
Administratie

Bani pentru Catedrala Sfântul Ioan

Catedrala Sf. Ioan Botezatorul (Ploieşti)Extinderea şi consolidările la catedrala Sfântul Ioan Botezătorul din Ploieşti s-ar putea termina abia peste doi ani. Termenul de finalizare a expirat deja, în urmă cu două luni, dar lipsa banilor şi-a spus cuvântul şi în cazul sfântului lăcaş. Până acum, s-au cheltuit două milioane de euro şi constructorii nu pot anticipa cât va mai costa reparaţia, până la sfârşit.

Fondurile pentru catedrală provin din sponsorizarea unei firme private şi din sumele alocate de Primăria Ploieşti şi Consiliul Judeţean Prahova. Iniţial, lucrarea a fost estimată la 15 milioane de lei, fără a se include în acest preţ şi centrala de ventilaţie, dar, în acest moment, nu se ştie la ce cifră se va ajunge. Deocamdată, Primăria Ploieşti a alocat 400 de milioane de lei vechi, iar Consiliul Judeţean Prahova, 3 miliarde de lei vechi.

Fonduri mai consistente au fost asigurate de un sponsor important. Catedrala Sfântul Ioan Botezătorul din Ploieşti este cea mai impunătoare biserică din Ploieşti, situată chiar în centrul oraşului, pe care îl domină prin turnul său central cu o înălţime de 60 de m. A fost construită între anii 1923-1930, pe locul unei biserici făcută în 1841. Arhitectul lucrării a fost Toma Socolescu şi tocmai după schiţele acestuia s-a făcut şi extinderea. Biserica astfel reabilitată nu va mai avea picturi pe pereţi, ci mozaicuri, pardoseala de marmură şi vitralii. (R.E.)

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co