Cultura

Au şi bibliotecarii ziua lor

BIBLIOTECA-1Vinerea trecută, la Biblioteca „Dr. Constantin Istrati” din Câmpina, a fost sărbătorită Ziua Mondială a Cărţii şi a Bibliotecarului.

La manifestare au participat primarul, consilierii locali din Comisia de Cultură şi elevi de la şcoli şi licee câmpinene. Este al şaselea an consecutiv în care se organizează o astfel de întâlnire, al cărei scop primordial este acela de a le reaminti câmpinenilor că un material tipărit este mult mai interesant decât o pagină de internet. Au trecut 60 de ani de la înfiinţarea bibliotecii din Câmpina şi, deşi calculatorul este la putere în această perioadă, încă mai există oameni care preferă să obţină o informaţie pe suport tipărit. „Cartea face faţă calculatorului. Noi avem aici, deocamdată, doar un singur calculator. Dar oamenii, elevii, cer cărţi şi, chiar dacă vom moderniza biblioteca, nu cred că documentul tipărit o să dispară”, a declarat directorul Bibliotecii Municipale „Dr. Constantin Istrati”, Liliana Oişte.
Pe lângă discursurile celor mari, au existat şi momente artistice, prin care elevii câmpineni au vrut să demonstreze că încă mai există talente.

Expoziţie de carte
Şi la Buşteni a avut loc un eveniment dedicat cărţii. Liceul „Ion Kalinderu” a găzduit o impresionantă expoziţie. La intrarea în instituţia de învăţământ, tinerii s-au înghesuit să răsfoiască cărţile bibliotecii liceului. „Am avut vizite de la elevii şcolii, de la cadrele didactice, iar tinerii sunt foarte atraşi de cărţi. Ne bucurăm că ei se informează la biblioteca şcolii. Nu se compară plăcerea de a te informa dintr-o carte, cu informaţia obţinută de pe internet. Insistăm să îşi pună imaginaţia la contribuţie şi să realizeze referate, după ce se documentează din cărţi”, a precizat bibliotecara liceului Ion Kalinderu, Miruna Pop.
Prin aceste activităţi, tinerii sunt îndemnaţi să lectureze şi să-şi îmbogăţească bagajul de cunoştinţe, iar astfel de expoziţii vor mai fi organizate şi pe viitor pentru tineri.Adelina ANEI, Relu NISTOR

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co