Administratie

Au început asfaltările de primăvară

După o iarnă lungă, în staţiunile de pe Valea Prahovei vremea s-a îmbunătăţit, prilej cu care edilii au demarat şi asfaltările de primăvară.

Iarna capricioasă, în care zilele frumoase au alternat deseori cu altele foarte reci, a lăsat în urmă zeci de străzi unde carosabilul arată ca după război, lucru ce nu dă bine în ochii vizitatorilor şi le complică existenţa localnicilor.
La Sinaia, lucrările sunt în toi, mai ales că pe principalele bulevarde existau adevărate cratere care puneau oricând în pericol traficul rutier. Săptămâna trecută se lucra pe trei dintre bulevardele oraşului, însă nici străzile lăturalnice nu vor fi uitate.
“Am început în zona centrală, cu toate că în curând vom începe acel proiect mare de reabilitare a zonei centrale, dar până atunci nu ne puteam permite ca Sinaia să rămână cu gropi în carosabil.
De aceea, în mod expres, am intrat acum, imediat ce vremea ne-a permis şi staţiile de asfalt s-au deschis, urmând ca până de 1 mai, sinăienii şi cei care vin în staţiune să aibă o şosea acceptabilă de circulat”, a declarat primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea.

Mai e de lucru…
Locuitorii oraşului spun că lucrările de asfaltare sunt binevenite, dar nu se arată prea optimişti în ce priveşte finalizarea acestora, mai ales că majoritatea străzilor din cartiere sunt în stare deplorabilă.
“E un lucru bun, ca să arate şoseaua cum trebuie… Deocamdată e bine, dar să o ţină aşa”, a declarat un localnic. “Era necesar, dar nu cârpeală, pentru că asta e cârpeală.
Practic, ăştia sunt bani aruncaţi în vânt şi dacă vreţi să veniţi pe Eminescu, stradă care poartă numele lui Eminescu şi cad zidurile, s-a dus strada… E numai gropi şi şanţuri”, a spus un alt sinăian.
În prezent, staţiunea Sinaia are aproximativ 160 de străzi şi alei, iar pe peste 75 la sută dintre acestea sunt necesare intervenţiile drumarilor. Deocamdată, lucrările constau, în mare parte, în plombarea gropilor şi astuparea fisurilor din carosabil, însă în scurt timp autorităţile locale vor demara şi cel mai mare proiect de reabilitare a centrului staţiunii, din ultimii ani, în care sunt incluse şi alte lucrări la principalele drumuri, aşa cum merită perla turismului montan din România. Adi BURCEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co