Actualitate

Asociere pentru un drum nou

A plouat abundent în perioada 19-23 iunie, pe raza municipiului Câmpina, şi acest lucru nu a rămas fără urmări, o alunecare de teren generând mari probleme.

La vremea aceea, săptămânalul “Valea Prahovei” a prezentat un material referitor la necesitatea ca în zona unde a apărut o alunecare de teren, pe Şoseaua Paltinu, să fie începute lucrările de stabilizare a malului. Asta înainte ca drumul în sine, dar şi conducta de alimentare cu apă, introdusă de curând, cu fonduri europene, să fie distruse de cauza naturală respectivă. Cum de la bugetul local nu puteau fi asigurate fondurile necesare pentru o astfel de lucrare, administraţia câmpineană i-a cerut Consiliului Judeţean Prahova să se asocieze, pentru a putea fi realizate lucrările necesare. Lucru care s-a şi întâmplat. „În urma consultărilor cu conducerea Consiliului Judeţean Prahova, s-a considerat că, orientativ, suma ar fi de 1,2 milioane de lei, din care Consiliul Local Câmpina trebuie să suporte 10%. Din acest motiv am propus această asociere”, a declarat primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu.

Unanimitate
Proiectul de hotărâre, privind asocierea cu Consiliul Judeţean Prahova, în vederea refacerii DJ 102I, în punctul Căprăreţe, a fost votat în unanimitate de consilierii câmpineni. Numai că au fost şi discuţii pe marginea subiectului, mai ales în ceea ce priveşte colaborarea între Consiliul Local Câmpina şi Ocolul Silvic, instituție care a aprobat tăierea majorităţii copacilor care erau în zona unde a apărut alunecarea de teren.
„Întreb… ce poate face Consiliul Local pentru a putea preveni aceste defrişări din jurul oraşului. Chiar nu putem face nimic? Ocolul Silvic execută astfel de defrişări fără să întrebe pe nimeni? O să ne trezim că o să alunece şi alte terenuri din jurul oraşului”, a spus consilierul Gena Preda, în ședința publică.
Pe de altă parte, un aspect pe care cei care au întocmit actele necesare pentru a se realiza asocierea cu Consiliul Judeţean l-au luat în calcul este acela că lucrarea de reabilitare a conductei de alimentare cu apă, care este la doar câţiva metri de alunecarea de teren, va fi monitorizată timp de cinci ani, ea fiind efectuată din fonduri europene. Relu NISTOR

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co