Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Americanii fac investiţii în Prahova

Investiţiile străine prind teren în Prahova. În Parcul Industrial de pe raza localităţii Ariceştii Rahtivani, urmează să apară două firme din Statele Unite.

Mai multe informații în acest sens au fost făcute săptămâna trecută, în urma unei vizite a președintelui Consiliului Județean (CJ) Prahova, Mircea Cosma, la unitatea respectivă. Una dintre societățile americane, care vine tocmai din Indiana, a achiziţionat deja, șapte hectare de teren, pentru a construi o fabrică de echipamente pentru irigaţii, grădinărit, dar şi terenuri de golf. Firma americană alocă peste 100 de milioane de dolari.
Cea de-a doua societate, care este şi ea interesată de pământul prahovean şi de posibilitatea de a deschide o afacere, este venită tocmai din Texas. Aceasta este  cunoscută  pe plan mondial drept al doilea producător de utilaje petroliere  şi va investi aproximativ 160 de milioane de dolari. “Pentru comunitatea locală aceste două investiţii sunt ca un balon de oxigen, fără de care nu ne-am fi putut dezvolta ca şi localitate. De asemenea, mai este foarte importantă şi partea de creare de noi locuri de muncă”, a declarat primarul localităţii Ariceşti Rahtivani, Alexandru Cristea.

Noi locuri de muncă
În acelaşi timp, preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, este de părere că “dezvoltarea de aici va permite în perioada imediat următoare ca la cele zece mii de locuri de muncă, existente în prezent în Parcul Industrial, să se adauge alte şase mii. Aşa se face că zona se va dezvolta pe toate planurile: locuinţe, baze cultural-sportive şi infrastructură pentru care s-au aprobat deja toate PUZ-urile”.
Investiţiile nu se opresc aici. În curând, în Parcul Industrial va mai veni încă o firmă străină care va produce materiale de fricţiune. M. B.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co