Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Amenajare hidroenergetică a râului Prahova

amenajare-hidroenergetica-a-raului-prahovaO societate privată va realiza, în Sinaia, lucrări pentru amenajarea hidroenergetică a râului Prahova.

Investiţia urmăreşte producerea energiei electrice din surse regenerabile, valorificându-se astfel potenţialul hidroenergetic. Consiliul Local din staţiunea Sinaia a aprobat, la ședința de săptămâna trecută, atribuirea în folosinţă gratuită a unui teren în suprafaţă de 13.427 mp, pe care se va ridica o microhidrocentrală. Aceste investiţii se vor realiza de la Băneşti până la Sinaia, iar costurile sunt nerambursabile şi vor fi suportate din bani europeni. „Este un proiect important pentru toată Valea Prahovei, pentru că se vor realiza microhidrocentrale care produc energie, însă cel mai important lucru pentru oraş este că se vor aduce bani direct la buget, prin taxele percepute, şi se vor genera noi locuri de muncă. Este o investiţie mare, de peste 60 de milioane de euro, iar eu voi pune condiţia ca, atunci când vor demara lucrările, să fie angajaţi sinăienii şi firme din Sinaia”, a precizat primarul stațiunii, Vlad Oprea.

Grijă pentru mediu
Proiectul respectiv urmăreşte valorificarea resurselor energetice regenerabile, adică a biomasei, a energiei solare, sau eoliene. Firma care se ocupă de acest proiect va trebui să obţină autorizaţia de construire în cel mult 12 luni, altfel Primăria Sinaia îşi va retrage sprijinul.
Societatea care va prelua lucrarea de anvergură are experienţă bogată în acest domeniu.
A mai realizat, acum câţiva ani, mai multe microhidrocentrale pe râul Doftana. A. A.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co