Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Am putea scăpa in sfarsit de cosmarul de pe DN1 catre Valea Prahovei!

Am putea scăpa, mai curând decât ne așteptam, de coșmarul statului în trafic ore în șir atunci când vrem să mergem pe Valea Prahovei. Soluția salvatoare – dat fiind că finalizarea autostrăzii București Brașov mai are de așteptat cine știe cât – vine din partea Consiliului Județean Prahova.

Acesta readuce în actualitate proiectul pe care l-a propus în urmă cu câţiva ani pentru realizarea unui drum care să asigure legătura cu judeţul Braşov, pe ruta Câmpina – Valea Doftanei – Săcele. Preşedintele CJ, Bogdan Toader, a declarat că a avut discuţii cu oficialii CNAIR pentru reluarea acestui obiectiv de investiţii, care ar putea primi finanţare de la Ministerul Transporturilor şi, odată realizat, ar oferi o rută alternativă pentru DN1, preluând o parte din traficul rutier de pe Valea Prahovei.

Șoseaua ar urma să pornească din dreptul municipiului Câmpina, continuând pe traseul actualului Drum Judeţean 102I, prin Valea Doftanei şi apoi pe traseul unui drum forestier existent în prezent care traversează muntele, pentru a se conecta la reţeaua rutieră din judeţul Braşov, în apropiere de Săcele. În paralel, Consiliul Judeţean Prahova lucrează la un proiect conex, pentru realizarea unei şosele de centură a municipiului Câmpina.

Bogdan Toader spune că a discutat cu directorul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Narcis Neaga, și urmează ca, în zilele care vin, să transmită un set de documente către CNAIR şi Ministerul Transporturilor.

Realizarea acestei şosele a mai fost propusă şi acum câţiva ani, însă, după o serie de schimbări la minister şi la CNAIR, oficialităţile de la Bucureşti au anunţat că proiectul nu reprezintă o prioritate.

Drumul Câmpina-Valea Doftanei-Săcele ar reprezenta şi o rută alternativă pentru DN1, autorităţile estimând că această şosea ar putea să preia o parte importantă din traficul rutier de pe Valea Prahovei, unde în mod frecvent apar ambuteiaje.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co