Actualitate

Alte batale, altă ecologizare

BatalAutorităţile câmpinene vor angaja o firmă de avocaţi pentru începerea tratativelor de preluare a batalelor Rafinăriei Steaua Română.

Acest lucru a fost stabilit, recent, de consilierii locali şi conducerea Primăriei Câmpina. “Este o problemă destul de complicată din punct de vedere juridic şi pentru a o face în bune condiţii am considerat că este bine să angajăm o casă de avocatură cunoscută, cu avocaţi de renume, care au multă experienţă în acest sens, în domeniul comercial. Contractul trebuie să fie reversibil, în cazul în care nu reuşim să obţinem fonduri europene noi trebuie să dăm înapoi aceste bataluri, pentru că altfel sarcina Consiliului Local va fi uriaşă, de a plăti sume de ordinul zecilor de milioane de euro pentru acest proiect”, a declarat primarul Câmpinei, Horia Tiseanu. “Cred că e un lucru bun dacă reuşim să facem această tranzacţie, însă trebuie să fim foarte atenţi. Tranzacţia trebuie să fie reversibilă şi în plus de asta trebuie să ne luăm nişte măsuri asiguratorii, pentru că dacă se întâmplă ceva cu firma în această perioadă şi nu le mai putem da înapoi, atunci sarcina rămâne pe noi”, a spus viceprimarul Câmpinei, Ion Dragomir.
În cazul în care batalele vor fi preluate de către municipalitate, acestea ar trebui ecologizate până în 2015. “Este vorba de 90.000 de metri pătraţi afecataţi de batalurile de petrol, este vorba de 150.000 de metri cubi de pământ infestat şi de produs petrolier care trebuie ecologizat, care trebuie neutralizat, trebuie transformat în pământ, în apă şi produse petroliere. Este o cantitate foarte mare de produs petrolier care trebuie, de fapt, reabilitat şi pentru asta trebuie neapărat să avem nişte fonduri europene cu care să facem această lucrare”,  a expliat Horia Tiseanu.

La pachet cu stadionul
Primarul Câmpinei doreşte, totodată, să fie preluat şi terenul de fotbal “Steaua Română”. “Noi considerăm că dacă ne asumăm această răspundere a ecologizării batalurilor, care este una foarte mare, cedarea stadionului – de care Consiliul Local are atâta nevoie- ar trebui să fie o dovadă de bunăvoinţă din partea patronatului rafinăriei”,  a declarat Horia Tiseanu.
Consilierii locali au fost de acord în unanimitate cu aceste planuri. Elena TOMA

Targul National Imobiliar (TNI)
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co