Actualitate

Alta e socoteala în teritoriu

Actualul Guvern al lui Victor Ponta a emis, de curând, o hotărâre conform căreia se returnează banii primiţi de la fostul premier Mihai Ungureanu, de către unele primării, din fondul de rezervă care se află la dispoziţia prim-ministrului, dar la Câmpina s-a votat invers.

În situaţia de a da bani înapoi se află şi administraţia câmpineană, care ar trebui să returneze nu mai puţin de 600.000 de lei. Primarul Horia Tiseanu a dezvoltat acest subiect în şedinţa extraordinară de consiliu de săptămâna trecută, subliniind faptul că Victor Ponta „a început guvernarea cu stângul”. „Am primit 6 miliarde (lei vechi – n.r.) de la Guvernul Ungureanu, îi pierdem prin Guvernul Ponta. Cred că a început cu stângul acest Guvern, din moment ce Guvernul trecut ne-a dat bani pentru bazin, pentru blocuri ANL, şi aşa mai departe. Nu vreau să fac politică, dar mi se pare că e un lucru urât să iei înapoi un cadou, un lucru pe care l-ai dat altcuiva”, a spus primarul Horia Tiseanu, lăsând Consiliului Local, posibilitatea de a decide scoaterea din cadrul rectificării a sumei de 600.000 de lei.

Nu au fost de acord
Astfel, la proiectul de rectificare a bugetului, primarul Horia Tiseanu a făcut un amendament de retragere a acestei sume de bani, care trebuie rambursată Guvernului. Jumătate plus unu dintre consilierii prezenţi au votat împotriva acestui amendament, restul abţinându-se. În acest fel, proiectul de rectificare a bugetului a trecut în forma iniţială, refuzându-se restituirea celor 600.000 de lei, către bugetul de stat.
De menţionat faptul că decizia actualului Guvern, de a lua aceşti bani înapoi, pentru a-i folosi la pensii şi salarii, are un precedent în anul 2008.
Tot în cadrul proiectului de rectificare a bugetului, Consiliul Local Câmpina a aprobat alocarea sumei de 183.000 de lei pentru organizarea alegerilor locale din 10 iunie.  Carmen NEGREU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co