Actualitate

Ajutor pentru Andreea

Andreea Cristina are aproape 2 ani şi e lumina familiei Iosif din Gura Vitioarei, judeţul Prahova. “Minunea”, cum o numeşte Georgiana, mama ei, e un copil chinuit de când a venit pe lume. La naştere a fost diagnosticată cu Sindrom Down şi o malformaţie cardiacă – DSA – de 8 mm. La 5 luni, a început să facă convulsii şi a stat cinci zile în comă. O lună mai târziu, convulsiile s-au repetat. “M-am internat cu ea la Spitalul Victor Gomoiu din Bucureşti, unde i s-a mai pus un diagnostic care m-a dat peste cap – epilepsie. Doctorii mi-au spus că are creierul nedezvoltat şi au descoperit şi o leziune craniană. Ne-au pus să facem o tomografie şi au descoperit că are hidrocefalie. Slavă Domnului, momentan stă pe loc”, povesteşte mama.
Deşi le-a fost recomandată de medici de la început, abia în septembrie părinţii şi-au permis să o ducă pe Andreea Cristina la recuperare într-un centru din Bucureşti. “Acolo, neurologul ne-a spus că Andreea are microcefalie. Şi, în urma evaluării, mi-a zis că dezvoltarea neuropsihomotorie e la nivelul unui copil de 3 luni. Adică retard neuropsihomotor sever”, înşiră Georgiana noua listă de diagnostice cu care s-a întors din Capitală.
În octombrie anul trecut, Andreea a trecut printr-o operaţie de corectare a malformaţiei la inimă, iar din ianuarie 2011 a început să meargă la centrul de recuperare din două în două luni. “La veniturile noastre, e tot ce ne putem permite. Şi e mult prea puţin pentru condiţia ei. Ar avea nevoie de un kinetoterapeut cu care să facă gimnastică zilnic acasă. Asta înseamnă 900 de lei pe lună. Ar trebui să mergem la centru cel puţin o dată pe lună. Ar trebui să-i mai facem investigaţii – un RMN, analize de tiroidă, un examen ORL, dar nu ni le putem permite. Ne-ar costa cam 1.500 de lei, bani pe care nu-i avem”, spune cu tristeţe mama.
Dacă vreţi şi puteţi să o ajutaţi pe Andreea Cristina, faceţi o donaţie cât de mică în contul deschis la BCR, sucursala Vălenii de Munte, pe numele tatălui fetiţei, Iosif Vasile Dumitru:  CONT LEI:
R070RNCB0211086559530001.
Pentru detalii, familia poate fi contactată la numărul de telefon 0720.016.066.
ANDREEA SMINCHISE

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co