Cultura

Agenda culturala

Salon cultural la Sinaia
Pe 5 august, se va deschide la Sinaia cea de-a doua ediţie a „Salonului de carte, presă şi muzică”.
Manifestarea va avea loc la Centrul Internaţional de Conferinţe Casino Sinaia, în organizarea Primăriei Sinaia şi Amplus International LTD, timp de patru zile.
Vor fi amenajate standuri ale multor edituri importante din ţară, ale importatorilor şi ale distribuitorilor de carte şi muzică. Totodată, vor fi prezente universităţi, centre de cultură şi chiar reprezentanţi media.
Publicul larg va avea ocazia să aleagă din varietatea publicaţiilor, care vor fi scoase la vânzare cu reduceri de pâna la 30% din preţul normal. Pe perioada manifestării, vor avea loc zilnic lansări de carte, recitaluri de muzică şi poezie.
Departamentul pentru Relaţii Interetnice ale Guvernului României sprijină acţiunea prin susţinerea prezenţei reprezentanţilor celor 20 de comunităţi etnice din România. A. R.
Omagiu lui Nicolae Iorga
Trei lucrări care vor cuprinde mai multe texte publicate de marele istoric Nicolae Iorga vor fi publicate de Biblioteca Judeţeană „N.Iorga”. Acţiunea constituie un omagiu adus ilustrului prahovean, la împlinirea a 70 de ani de la moartea sa.
Primul volum va cuprinde editorialele din publicaţia „Neamul românesc”, apărute în ultimul an de viaţă al istoricului şi va fi intitulat „Ultimele tablete”.
Titlul celei de-a doua cărţi nu a fost stabilit, dar aceasta va reprezenta o selecţie din tabletele şi editorialele apărute în publicaţia respectivă, în perioada 1928-1939. Ultimul volum reprezintă, în fapt, o reeditare a cărţii „Unirea Principatelor (1859) povestită românilor cu prilejul împlinirii a 50 de ani de existenţă de la întemeierea statului român” – volum publicat în 1909. A. R.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co