Imobiliare Valea Prahovei
Turism

Africa, venim!

Pui de LeuA fost cadou pentru un rom din Bărbuleşti, după care a fost cumpărat de un om cu suflet mare şi adus la Zoo Bucov, lângă Ploieşti.

Este povestea leului Richard, care, acum câteva zile, a plecat spre Africa de Sud, unde îl aşteaptă o viaţă în semi-libertate.

Richard are un an şi 8 luni şi viaţa lui de până acum nu a fost deloc uşoară. Pui fiind, a fost făcut cadou, iar proprietarii l-au crescut ca pe un căţel, fără să aibă condiţii pentru un animal sălbatic.

Când s-a făcut mai mare, aceştia s-au gândit că ar fi mai bine să-l omoare, pentru că nu-l mai puteau stăpâni. Richard a avut noroc cu un cetăţean care l-a cumpărat de la primul proprietar şi l-a adus la grădina zoologica de lângă Ploieşti.

Alături de alţi doi leuţi de vârste apropiate, Paco şi Rici, recuperaţi de asemenea tot de la proprietari care ii ţineau ilegal în curte, Richard va pleca, cu ajutorul Fundaţiei Vier Pfoten, într-o rezervaţie în Africa de Sud, unde mai sunt şi alţi 52 de lei.  Leul a fost tranchilizat şi băgat în cuşcă, spre părerea de rău a îngrijitorilor de la Zoo Bucov, care se obişnuiseră cu el adus aici în urma cu un an.

Leii vor ajunge cu maşinile speciale la Frankfurt, în Germania, după care vor ajunge cu avionul la Johanesburg. Miercuri dimineaţă, aceştia vor fi deja în rezervaţia Lyon Rock.
Richard a avut noroc, dar multe alte animale sălbatice sunt ţinute în casele oamenilor şi semnalele despre ele nu ajung la autorităţi. De cele mai multe ori, acestea sunt omorâte atunci când devin prea mari, iar proprietarii nu mai sunt în siguranţă lângă ele.

Cu toate că deţinerea de animale sălbatice reprezintă infracţiune, oamenii tot sunt tentaţi să ţină în case urşi, lei, crocodili sau alte vieţuitoare.

R.E.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co