Actualitate

Administraţie locală câmpineană

Asistenţă socială
La sfârşitul anului trecut, Guvernul a modificat legea care reglementează acordarea ajutoarelor sociale, prin OUG nr. 124/2011 şi a introdus obligativitatea ca persoanele care beneficiază de acest tip de sprijin să-şi achite, până la termenul limită, taxele şi impozitele locale. Persoanele care nu se conformează acestor prevederi riscă suspendarea ajutorului social pe o perioadă de cinci luni. Această nouă prevedere se aplică persoanelor beneficiare de venit minim garantat (187 persoane), celor beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei (103 persoane) şi mamelor care primesc indemnizaţie pentru creşterea copilului (160 de persoane). Direcţia Economică va face verificări pentru a afla câte dintre persoanele care au datorii la bugetul local, sunt pe liste, iar cei care sunt restanţieri sunt rugaţi să achite aceste sume, pentru a nu risca suspendarea acestor drepturi.
Totodată, primăria anunţă că ajutoarele pentru încălzirea locuinţei se acordă pentru perioada noiembrie 2011-martie 2012, pe baza cererii/declaraţiei, pe propria răspundere, privind componenţa familiei şi veniturile acesteia.
În acest sens, Serviciul de Asistenţă va efectua anchete sociale pentru verificarea veridicităţii datelor înscrise în declaraţia pe propria răspundere, pentru cel puţin 60% dintre beneficiarii acestui tip de ajutor.
Probabil, mulţi se vor întreba ce se va întâmpla dacă în restul de 40% al solicitanţilor de ajutor pentru încălzirea locuinţei, se vor găsi persoane care au dat declaraţii cu informaţii eronate. Asta înseamnă că există posibilitatea ca anumite familii să beneficieze în mod ilegal, de astfel de ajutoare.
Vor putea face faţă funcţionarii primăriei, la efectuarea a 1.900 de anchete sociale până la începutul sezonului rece următor, număr prevăzut conform listelor trimise de către Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială? Rămâne de văzut.

Se vor distribui alimentele de la Uniunea Europeană
În perioada 01-10 februarie 2012, Primăria Câmpina va relua activitatea de distribuire a alimentelor primite de la Uniunea Europeană, anul acesta fiind mai reduse, cantitativ.
Persoanele care vor beneficia de astfel de ajutoare fac parte din categoria celor care primesc ajutor social (51 de persoane), şomeri (277 de persoane), pensionari (28 de persoane) şi persoane cu handicap grav şi accentuat (83 de persoane). Astfel, vor fi repartizate pentru fiecare persoană: 0,7 kg. de biscuiţi; 2 kg. paste făinoase; 3 kg. făină; 6 kg. mălai; 4 kg. orez; 1 kg. lapte praf.
Beneficiarii acestor ajutoare vot fi înştiinţaţi prin intermediul Poliţiei Locale, pentru a se prezenta în termenul mai sus menţionat, la Cantina Socială, între orele 08.00-14.00, pentru a ridica produsele alimentare.

uPrimăria Câmpina se pregăteşte să dea amenzi!
Din cauza ninsorilor căzute în ultimul timp şi a stratului consistent de zăpadă care s-a aşternut, formându-se chiar şi gheaţă, administraţia publică locală câmpineană reaminteşte cetăţenilor că au obligaţia să-şi cureţe porţiunile de trotuar din dreptul locuinţelor proprii sau a sediilor acestora, pentru a se evita producerea de accidente.
În conformitate cu HCL nr. 159/2011, cei care nu se vor conforma acestor acţiuni civice de curăţire a zăpezii, gheţii şi poleiului, vor fi sancţionaţi cu amendă cuprinsă între 400-800 de lei pentru persoane fizice şi 800-2.000 de lei, pentru persoanele juridice.
Poliţia locală a demarat, deja, zilele acestea, o acţiune de distribuire de somaţii, unor persoane fizice şi juridice, atât din zona centrală a municipiului Câmpina cât şi în cartiere în care locuitorii încă nu au îndepărtat zăpada şi gheaţa de pe trotuare.
Grupaj realizat de Carmen NEGREU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co