Administratie

Administraţia Financiară Sinaia se desfiinţează

În urma procesului de reorganizare a activităţii, zece din cele optsprezece Administraţii Financiare din Prahova vor fi închise. Printre acestea se află şi cele de la Sinaia şi Azuga.  Începând de luna viitoare, colectarea taxelor şi impozitelor se va face doar la Buşteni.

Pentru o simplă adeverinţă eliberată de organul fiscal dar şi pentru depunerea declaraţiilor, oamenii vor fi obligaţi să bată drumul până la Buşteni. Desfiinţarea Administraţiei Financiare Sinaia este de neînţeles, mai ales în condiţiile în care ponderea colectării bugetare este de 105 la sută.
Primarul sinăian este nemulţumit de decizia şefului ANAF, de a desfiinţa Administraţia Financiară din Sinaia. ”Mi se pare un lucru incorect, atâta timp cât 70 la sută din activitatea economică de pe Valea Prahovei este susţinută de oraşul Sinaia, iar ca număr de contribuabili, peste 58 la sută sunt contribuabili din Sinaia, iar mutarea acestei secţii la Buşteni nu are niciun rost în acest moment. Mai mult decât atât, am avut o întâlnire cu preşedintele ANAf, domnul Blejnar, în care i-am expus toate aceste lucruri, i-am spus că avem un sediu pe care îl punem gratuit la dispoziţie şi nu există niciun motiv pentru care această administraţie să se muta la Buşteni. A ridicat din umeri, pentru că nu a putut să argumenteze în niciun fel această schimbare. Eu o pun pe seama unor şicane politice, dar este o greşeală din punct de vedere a colectării veniturilor pe toată Valea Prahovei”, a declarat Vlad Oprea.

Amenajări
Sediul Administraţiei Financiare din Buşteni funcţionează într-o clădire destul de mică şi veche de pe strada Nestor Ureche, nr. 3. Aici au început deja amenajările spaţiului pentru birourile unde vor lucra angajaţii relocaţi de la Sinaia şi Azuga. „Faptul că declaraţiile se depun on line este în regulă, se vor face mai rapid. Nu ne convine că se desfiinţează de la Sinaia. Sunt multe lucruri care nu se pot rezolva on line şi trebuie neapărat să mergi la Administraţia Financiară. Sunt taxe care sunt de plătit şi pentru cetăţenii din Sinaia va fi foarte greu să se deplaseze la Buşteni”, a spus un localnic din Perla Carpaților. „Ce pot să spun? Ca toate prostiile care se fac de la un timp, în ţara asta, totul este în defavoarea cetăţenilor, nimic în ajutorul şi sprijinul lor. Ce vreţi să spun mai mult? Nu vedeţi ce harababură, ce degringoladă este în ţara asta, peste tot? Nu sunt de acord şi nimeni nu cred că este de acord, ca din Sinaia, un oraş cu o valoare net superioară oraşului Buşteni, să plece cetăţenii de aici să-şi rezolve problemele în Buşteni”, a conchis un altul. Claudia BIRLA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co