Noutăţi din Consiliul Local Câmpina
– Consiliul Local al Câmpinei a aprobat, în şedinţa ordinară din luna iunie, un împrumut de 8 milioane de lei, care iniţial se dorea a fi doar de 2 milioane de lei. Se intenţionează contractarea acestei finanţări rambursabile, pe zece ani, cu o perioadă de graţie de trei ani, pentru modernizarea Căi Dacia, cu şapte milioane de lei şi reabilitarea batalului de depozitare reziduuri petroliere de pe strada Peştelui, cu un milion de lei. Unul din motivele accesării acestui împrumut de la BRD, aşa cum a explicat directorul Direcţiei Economice din cadrul Primăriei Câmpina, Gheorghe Ecaterinescu, este legat de întârzierile cu care guvernanţii rambursează sumele solicitate de administraţiile locale, prin intermediul Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Muntenia. „O să ieşiţi la pensie, domnule primar, iar alţii care vin în locul dvs. o să plătească aceste credite” şi-a arătat nemulţumirea consilierul Gheorghe Tudor, reproşând faptul că se puteau găsi alte resurse financiare decât acest împrumut.
– Firma de transport Eliro din Câmpina a solicitat, din nou, scumpirea biletelor, de la 2 lei la 2,5 lei, aşa cum propuse şi la şedinţa din luna februarie. Şi de data aceasta, consilierii au respins proiectul, care cuprindea şi reducerea numărului de curse al microbuzelor pe traseele din cartierele Muscel şi Voila.
– Consiliul Local Câmpina a aprobat alocarea sumei de 100.000 de lei pentru activităţi sportive, bani care vor fi direcţionaţi printr-un proiect de hotărâre, Clubului Sportiv „Unirea”. Consiliul Local este membru fondator al Asociaţiei Sportive FC Unirea. „Nu că n-aş susţine fotbalul, dar când am discutat despre afinitatea dintre primărie şi Clubul Sportiv Unirea, parcă am înţeles atunci că nu influenţează sau nu va contribui primăria cu nicio parte financiară. Care e adevărul? şi-a exprimat nedumerirea consilierul Gheorghe Tudor. Primarul Horia Tiseanu i-a dat următoarea explicaţie: „Eu nu cred că s-a gândit cineva că în momentul în care Consiliul Local devine membru fondator la o echipă de fotbal, acest lucru nu va aduce şi cofinanţarea activităţii acesteia”.
– Consiliul Local a aprobat desfiinţarea staţiei de transport public persoane situată în municipiul Câmpina pe strada Orizontului, fără număr, în dreptul Casei Locale de Pensii. „Din punct de vedere moral, ca o părere personală, indiferent că cetăţenii sunt din Câmpina sau nu, au o staţie şi ar fi corect să se ofere altceva în loc. Mi-aduc aminte că traseele şi staţiile, făceau obiectul caietului de sarcini aprobate de Consiliul Judeţean şi Autoritatea Rutieră. Această staţie a fost mutată aici pentru că s-a mutat alta, din centru, care făcea obiectul unui caiet de sarcini. Ca număr, au rămas staţiile, dar ca locaţie, una din staţii am relocat-o, fără să cerem aprobare. De aceea propun un amendament, prin care să facem staţie la 60 de metri mai încolo, în interiorul străzii Orizontului, pentru a păstra numărul de staţii prevăzut în caietul de sarcini”, a atras atenţia consilierul Horaţiu Zăgan. Totuşi, în ciuda acestei atenţionări, staţia a fost desfiinţată, îndeplinindu-se dorinţa locatarilor din Asociaţiei de Proprietari nr. 925, bloc R 10, strada Orizontului nr. 1, care erau deranjaţi de călătorii ce uneori aşteptau microbuzele chiar în scara blocului.
Grupaj realizat de
Carmen NEGREU