Actualitate

Acţiune rutieră amplă, pe DN 1

Agenţii şi ofiţerii Serviciului Poliţiei Rutiere Prahova au desfăşurat, săptămâna trecută, o acţiune pe DN1, în zona Paralelă, în urma căreia au fost verificate 882 de autovehicule şi 1.148 de persoane.

Celor 50 de poliţişti prezenţi, li s-au alăturat şi reprezentanţi ai altor instituţii: Registrul Auto Român Prahova, Direcţia de Operaţiuni Vamale, Oficiul pentru Protecţia Consumatorului Prahova, Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova şi Garda de Mediu Prahova. Maşinile trase pe dreapta şi desfăşurarea de forţe au speriat şoferii… „N-am făcut absolut nimic care să dea de înţeles poliţiştilor că am greşit cu ceva. O asemenea desfăşurare de forţe n-am pomenit. Eu m-am speriat. Îmi bate inima tare de 20 de minute, am crezut că e mare infracţiune”, a spus o femeie oprită de agenţii Poliţiei Rutiere. „Foarte mulţi poliţişti. Mi se pare o acţiune exagerată. E prea mare aglomeraţie, ne ţine din drum, avem treabă şi probleme…”, a spus un alt şofer.

S-au văzut şi roadele
Pe DN 1 au fost filtre rutiere cu scoaterea maşinilor în afara părţii carosabile, fără a se bloca circulaţia pe sensul de deplasare Câmpina – Ploieşti, iar aparatele radar au fost dispuse în amonte, acestea acţionând în cascadă.
„Scopul acţiunii a fost de a combate principalele cauze generatoare de accidente, şi aici mă refer la combaterea excesului de viteză, la prevenirea conducerii autovehiculului de către şoferi aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice…
Am găsit nereguli destul de multe, mai ales privind starea tehnică a maşinilor”, a declarat un poliţist al Serviciului Rutier Prahova.
În urma acestor controale au fost aplicate 214 sancţiuni contravenţionale şi pentru neregulile constatate a fost dispusă imobilizarea a două autovehicule (pentru lipsa asigurării RCA), a fost reţinut un permis de conducere, au fost retrase două seturi de plăcuţe cu numere de înmatriculare şi a fost constatată săvârşirea unei infracţiuni. Diana ROMAN

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co