Actualitate

Acţiune de ecologizare pe Valea Cerbului

ecologizare-pe-valea-cerbuluiMai mulţi studenţi de la Facultatea de Geografie din Bucureşti au desfăşurat o amplă acţiune de ecologizare pe Valea Cerbului din Buşteni.

În cursul săptămânii trecute, tinerii au venit pentru o zi la Poalele Bucegilor, ca să strângă gunoaiele aruncate de turişti pe spaţiul verde. Deşi a plouat, ecologiştii nu au fost descurajaţi de vremea mohorâtă. Au luat la pas albia râului şi locurile unde s-au făcut grătare în weekend, iar la final, au adunat zeci de saci plini cu tot felul de resturi. „Am găsit o zonă afectată de ultimele petreceri în aer liber. Din păcate, turiştii au lăsat în urma lor doze de bere, pet-uri, hârtii. Practic, am dat peste o cantitate impresionantă de gunoie. Din păcate, nu este nimeni aici să-i sancţioneze pe cei care nu ţin cont de mediu. Cred că simţul civic nu există, iar oamenii nu sunt dornici să strângă resturile. Noi ajutăm oamenii, însă ar trebui să desfăşoare singuri această activitate de curăţenie. Majoritatea nu ţin cont că există şi persoane cărora le place curăţenia şi lasă în urma lor un adevărat dezastru”, a declarat studentul Laurenţiu Strătescu.

Nemulțumiri generale
Voluntarii vor să tragă un semnal de alarmă către toţi cei care ajung pe Valea Cerbului. În lipsa unor sancţiuni usturătoare, singura soluţie rămâne educarea populaţiei. Tinerii spun că nu este normal să curăţe zona după petrecăreţi, însă dacă nu ar demara aceste acţiuni, spaţiul verde ar arăta ca o groapă de gunoi. Şi reprezentanţii administraţiei locale din Buşteni sunt nemulţumiţi de dezastrul care rămâne în urma grătarelor. Locurile sunt pline cu gunoaie, iar pentru strângerea lor se cheltuiesc bani publici. A. A.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co