Invatamant

A început BAC-ul

BAC-3Absolvenţii de liceu au început, astăzi, bacalaureatul. Au susţinut prima probă, cea la limba şi literatura română şi majoritatea a avut emoţii. Au venit la centrele de examinare încă de dimineaţă, pentru că au vrut să fie siguri că nu ratează proba. Mulţi au obţinut note frumoase, chiar dacă s-au temut că, în faţa comisiei, se vor intimida. Au fost însă şi tineri care au ieşit dezamăgiţi din sala de examen, pentru că nu s-au descurcat foarte bine şi au obţinut note mici. Cei care au vrut să-i impresioneze pe reprezentanţii comisiei s-au îmbrăcat şi s-au aranjat cum au ştiut mai bine. Cu ţepi în cap, cercei în urechi şi ochelari de fiţe, băieţii au păşit în sală şi au sperat că aspectul îi va ajuta. Nici fetele nu au fost mai prejos. Multe au ales o vestimentaţie care să le avantajeze pe parcursul examenului. Cu note bune sau mai puţin bune, absolvenţii care au fost programaţi astăzi s-au bucurat că au scăpat de prima probă de foc. Alţii vor trece mâine prin emoţiile bacalaureatului.
Victoria Văsii: „Nu am emoţii, însă nici nu m-am pregătit. Am darul de a vorbi mult şi cred că o să mă descurc. Cât poate să fie de greu? Am cultură generală şi sigur trec cu bine peste acest examen.”
Costin Ştefan: „M-am aranjat, pentru că am vrut să-i impresionez pe profesorii cu care am susţinut proba orală. A fost cam greu şi am luat 8. Speram să iau un 10, însă poate reuşesc la celelalte probe. Pentru engleză mă aranjez şi mai bine, deoarece vreau să impresionez comisia.”
Pentru a promova proba orală, elevii trebuie să obţină cel puţin nota finală cinci. Dacă un elev primeşte o notă mai mică de cinci sau nici măcar nu s-a prezentat la proba orală, el va fi automat declarat „respins”, nefiindu-i permis accesul la următoarele probe.
Bacalaureatul va continua pe 24 şi pe 25 iunie, cu proba orală la o limbă străină, iar apoi vor începe probele scrise. Tinerii vor afla rezultatele pe 5 iulie, iar cei care vor trece examenele se vor putea înscrie la universităţi. Adelina ANEI

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co