Turism

A fost deblocat traseul Buşteni – Urlătoarea

Vântul a doborât zeci de arbori în preajma traseelor turistice din staţiunile montane, iar mai multe poteci au fost blocate. Pentru degajarea lor, reprezentanţii Parcului Natural Bucegi (PNB) au demarat o amplă acţiune, care presupune tăierea şi îndepărtarea copacilor căzuţi.

Se lucrează de zor pe traseele de la munte care sunt deschise şi pe timpul iernii. Angajaţii PNB au început să lucreze pe potecile frecventate de turişti şi în perioada rece a anului.
Mai mulţi copaci au cedat din cauza vântului şi au blocat drumurile, iar acum pădurarii se ocupă de degajarea traseelor. „Momentan, punem în siguranţă doar traseele deschise în perioada iernii şi tăiem doar o parte dintre arbori, pe o suprafaţă cât mai mică pentru ca turiştii, dar şi salvamontiştii, să poată trece”, a explicat angajatul Parcului Natural Bucegi, Răzvan Ungureanu. Munca reprezentanţilor administraţiei Parcului Natural Bucegi nu este deloc una uşoară şi se desfăşoară în aer liber, la temperaturi scăzute. În momentul de faţă, se lucrează la degajarea traseului care leagă oraşul Buşteni de Cascada Urlătoarea, singurul deschis în această perioadă în staţiune.
„Administraţia Parcului Natural Bucegi promovează turismul în siguranţă. Am început să degajăm, în urma doborârilor de vânt şi zăpadă care au fost în iarna asta, traseul Poiana Ţapului – Urlătoarea, un traseu foarte căutat de turişti. Suntem abia la început, iar o dată cu venirea primăverii o să patrulăm pe toate traseele turistice din Parcul Natural Bucegi pentru a vedea în ce stare sunt”, a declarat angajatul Parcului Natural Bucegi, Clementin Neguţescu.
Deocamdată, nu au fost înregistrate probleme şi în alte zone de la baza abruptului prahovean. A. A.

Targul National Imobiliar (TNI)
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co