Eveniment

50 de ani de căsătorie

ONE_1099Ion Panţuru, singurul român care a obţinut o medalie olimpică la Sporturile de Iarnă de la Grenoble în 1968, a împlinit 50 de ani de căsătorie. El a fost cununat la nunta de aur de chiar primarul staţiunii Buşteni, Emanoil Savin şi de soţia acestuia Rodica. La nunta de aur au participat rude şi prieteni ai boberului care au fost foarte emoţionaţi de ceremonia religioasă care a avut loc la Biserica Domnească din  Buşteni.
Înaintea ceremoniei Ion Panţuru şi soţia sa Elena au fost vizitaţi acasă de naşi şi prieteni care au putut admira impresionanta colecţie de medalii obţinute de sportivul din localitate care este şi Cetăţean de Onoare al oraşului. Cu multă bucurie a povestit celor prezenţi cum a participat la Campionate Mondiale, Europene şi Jocuri Olimpice cu boburi construite chiar de el şi cum a câştigat de-a lungul carierei sute de medalii, trofee şi distincţii.
Ion Panţuru a practicat în copilărie fotbalul şi schiul, iar mai apoi bobul, disciplină în care a realizat cel mai bun rezultat din istoria sporturilor de iarnă din ţara noastră. Înainte să devină un mare campion la bob, Panţuru a fost portar la Carpaţi Sinaia, în divizia secundă. Când a intrat pentru prima oară într-un bob a lăsat postul de goalkeeper ONE_1351chiar în seama actualului primar din Buşteni, Emanoil Savin.  Despre acesta spune că “este unul dintre puţinii oameni care m-au ajutat în carieră, care iubeşte cu adevărat sportul, este un prieten bun iar acum şi nas la nunta de aur”.
Ion Panţuru este născut la Comarnic, judeţul Prahova, în 1934, iar în anul 2000, pentru întreaga sa activitate, i
s-a acordat titlul de Maestru Emerit al Sportului şi a primit Medalia naţională “Pentru Merit” clasa a II-a.

Targul National Imobiliar (TNI)
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co