Actualitate

Concurs hipic la Câmpina

calarie-8Eveniment de mare excepţie la Câmpina! Vineri, sâmbătă şi duminică. Trei zile inedite, trei zile dedicate Concursului Naţional de Sărituri peste Obstacole, Marele Premiu al Municipiului Câmpina. Competiţia a fost organizată de Clubul Sport Horse Câmpina, Primăria Câmpina, Federaţia Ecvestră Română şi Sport & Special Events. Este primul concurs de hipism care a avut loc în oraşul prahovean.
S-au înscris cluburi din toate colţurile ţării. Ceea ce este cu adevărat o surpriză, este numărul cailor înscrişi în concurs. Peste 80. Din anii 1970, nu au mai fost înscrişi atât de mulţi participanţi la un concurs de echitaţie.
Evenimentul sportiv a avut loc la Baza Hipică Sport Horse de pe Dealul Muscel, zona Observator şi s-a desfăşurat conform Regulamentului naţional competiţional 2009 şi Regulamentului de sărituri peste obstacole al Federaţiei Ecvestre Române.
În prima zi au avut loc patru probe, iar competiţia a fost acerbă. Pentru nici unul dintre participanţi nu a fost uşor.
O prezenţă remarcabilă la acest eveniment a fost cea, nici mai mult, nici mai puţin a primei doamne a României, Mariacalarie-1 Băsescu. Aceasta a sosit la în jurul orei 14.00. Fiind o mare iubitoare a acestui sport, nu a ezitat să viziteze baza hipică şi să urmărească cu mare atenţie probele din concurs. Fiind Membru de Onoare al Juriului, Maria Băsescu a înmânat mai multe premii învingătorilor, urmată de vicepreşedintele juriului şi organizatorul principal al competiţiei, Şerban Frăţilă. Prietenoasă şi comunicativă, prima doamnă a dialogat cu cei prezenţi la eveniment, a povestit că prima oară când a încălecat a fost la 50 de ani şi că îi place foarte mult locul.
Nici primarul Horia Tiseanu, în calitate de preşedinte al juriului, nu a lipsit, întâmpinând-o pe prima doamnă cu un buchet de trandafiri… evident, portocalii. Întrebat de ce portocalii, acesta a răspuns: „Pentru că este o culoare frumoasă!”
Sâmbătă, au avut loc alte patru probe, iar duminică trei probe, urmate de festivitatea de premiere. Valoarea totală a premiilor a fost de 42.000 de lei, dintre care trei premii suplimentare constând în sejururi de 7 zile pe litoralul românesc, în vara anului 2010.
Şi publicul a fost răsfăţat şi premiat. Şi nu orice fel de premiu. Cel care a sărit peste obstacole fără să le dea jos şi a ajuns calarie-7primul la linia de sosire a câştigat un sejur de 4 zile la mare, la hotel de patru stele.
Atmosfera pe parcursul celor trei zile a fost una de neuitat pentru toţi cei care au fost martorii primului concurs hipic de pe teritoriul câmpinean.Andreea STEFAN

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co