Imobiliare Valea Prahovei
Invatamant

Ziua Olimpismului la Sinaia

ziua-olimpismuluiA devenit deja o tradiţie ca în fiecare an Colegiul Naţional „Mihail Cantacuzino” din Sinaia să dedice o zi sportului şi să reproducă la o scară mai mică Olimpiada.

Peste 400 de elevi de la zece licee din Prahova au participat, săptămâna trecută,  la cea de-a XXI-a ediţie a Zilei Olimpismului, competiţie organizată la baza sportivă a instituţiei de învăţământ. Startul întrecerilor a fost dat de primarul Vlad Oprea şi de Alina Rotaru, multipla campioană naţională şi vicecampioană olimpică la săritura în lungime. “Este un lucru excelent faptul că se întâmplă aşa ceva la Sinaia şi ceea ce m-a bucurat foarte mult este faptul că sunt din ce în ce mai mulţi copii de la multe licee din judeţ care vin la Sinaia. Cum spuneam de fiecare dată, Sinaia este un oraş special, unde se întâmplă lucruri speciale, pentru că avem oameni inimoşi, care care creează astfel de evenimente, care fac ca an de an ele să se ţină. Nu e uşor ca 21 de ani să organizezi o asemenea competiţie”, a declarat primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea. “Sunt pentru prima dată aici la Sinaia, mă simt foarte bine şi îmi place foarte mult; este un loc foarte frumos… Acest eveniment este un lucru foarte bun, mai ales că se ţine în fiecare an de Ziua Olimpismului. Este bine pentru elevi, că îi ajută să facă sport “, a spus Alina Rotaru. “Prin acest eveniment dorim să-i sensibilizăm pe elevi în speranţa că vor practica sportul atât în cadrul şcolii, cât şi în timpul lor liber”, a declarat directorul Colegiului Naţional „Mihail Cantacuzino” din Sinaia, Aurora Arieşan.

Întreceri
Timp de opt ore, tinerii s-au întrecut la mai multe discipline, printre care tenis, şah, baschet, volei, fotbal, sărituri, ştafetă şi atletism. „Particip la proba de aruncare a greutăţii şi la cea de săritură la groapa cu nisip. Am emoţii, dar consider că m-am pregătit şi o să fac treabă bună”, a spus una dintre elevele participante la concursurile organizate. „A fost bine, a fost o competiţie mare… Prima tură a fost mai greu… Este o activitate foarte bună, în comparaţie cu altele… Vreau să spun că sportul trebuie promovat, cumva”, a declarat o altă participantă.
Manifestările sportive de la Colegiul Naţional „Mihail Cantacuzino” din Sinaia dedicate Zilei Olimpismului s-au încheiat cu premierea. Cei mai buni elevi au primit medalii şi diplome. A. A.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co