Invatamant

Violenţa în şcoli iese de pe TV

Acesta este numele campaniei pe care Consiliul Naţional al Audiovizualului a demarat-o în toate unităţile de învăţământ din Bucureşti şi din ţară. Reprezentantul CNA în judeţul Prahova a avut întâlniri cu elevii Şcolii Generale „Ion Campineanu” din Câmpina, în cadrul săptămânii „Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, pentru a discuta despre problema violenţei în şcoli pe micile ecrane.
Reprezentanţii CNA îşi propun ca, prin intermediul acestui proiect, să elimine din audiovizual programele care conţin violenţa, dar mai ales să reglementeze felul în care sunt tratate de mass-media agresiunile în şcoli, totul pentru a-i proteja pe copii.
După ce au vizionat scurte materiale video despre fenomenul violenţei în şcolile din România şi din Statele Unite, copii au fost întrebaţi cu privire la diferite aspecte legate de aceste materiale. Referitor la scoaterea violenţei de pe TV, elevii care au luat parte la întâlnire au făcut afirmaţii pro şi contra scoaterii de pe TV a programelor cu conţinut violent, cei care au fost contra motivând că interzicerea difuzării ştirilor cu conţinut violent nu ar diminua numărul cazurilor de violenţă, deoarece “violenţa este prezentă nu numai pe TV ci şi pe stradă, acasă, etc.”. “Am fost impresionată de faptul că majoritatea copiilor, deşi erau elevi ai claselor I-IV, cunoşteau semnele de avertizare şi semnificaţia acestora, dar şi de faptul că foarte mulţi copii cunoşteau care sunt riscurile la care se expun atunci când navighează pe Internet”, a afirmat reprezentanta CNA.

Tel Verde, 0.800.888.555
Consiliul Naţional al Audiovizualului a lansat numărul de TelVerde 0.800.888.555, la care pot suna atât copiii lăsaţi singuri în fata televizorului, cât şi adulţii care vor să ia atitudine faţă de conţinutul programelor audiovizuale. Minorii au fost sfătuiţi să apeleze numărul Telverde lansat de CNA, atunci când semnalează agresiune în programele TV.
Serviciul telefonic este gratuit şi este destinat semnalării cazurilor de încălcare a protecţiei copilului în domeniul audiovizualului. Inspectorul CNA a distribuit fiecărui copil care a participat la această întâlnire câte un flyer “TEL VERDE SĂPTĂMÂNA ALTFEL” pe care să-l păstreze.

Campania Consiliulului Naţional al Audiovizualului se va încheia pe 01 iunie 2013, iar până atunci experţi CNA din municipiul Bucureşti şi din ţară vor merge în fiecare şcoală, pentru a le spune copiilor că au:
– o lege care le protejează drepturile în calitate de telespectator/ascultător sau în calitate de persoană participantă la programe tv sau de radio;
– un număr de telefon (telverde 0.800.888.555) la care pot apela oricând pentru a lua atitudine faţă de conţinutul programelor pe care le văd la TV, îndeosebi cele care conţin violenţă fizică sau verbală;
– posibilitatea să se implice activ pentru ca fenomenul violenţei în şcoli să dispară atât de pe TV, cât şi din clasa lor, dar şi din şcoala lor;
– posibilitatea de a-i informa pe părinţii lor despre petiţia online lansată de CNA pe site-ul www.cna.ro „interesul public mai presus de gustul publicului”, care se pot implica în acest demers prin semnarea ei.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co