Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Valea Cerbului – un nou cartier din Buşteni

sup[raveghere-Valea-cerbuluÎn plină criză financiară, Valea Cerbului, din apropierea staţiunii Buşteni, atrage mii de turişti chiar şi în timpul săptămânii. Poienile din zonă sunt înţesate de corturi şi rulote, semn că turiştii s-au adaptat şi au înţeles un lucru: cel mai ieftin mod de a-ţi petrece vacanţa este… la cort! În ultimul week-end, aici au venit aproximativ 9.000 de oaspeţi, aproape cât populaţia staţiunii.
Turiştii vin pe Valea Cerbului datorită accesului facil, dar şi pentru panoramele superbe spre munţii Bucegi. Din Drumul Naţional 1, vizitatorii mai au de parcurs circa doi kilometri şi ajung la poalele munţilor. Peisajul este superb iar poienile extrem de primitoare.
„La munte este superb. Şi apă caldă, şi apă rece, şi tot ce vrem aici, iarbă verde. Unde ne ducem noi la Bucureşti? Acolo stăm între patru pereţi şi e o căldură de ne vine rău, dar aici şi şpriţul e…, aşa, mai uşor”
vcerbului-1„Foarte mulţi bucureşteni… Facem plajă, facem mâncare, mergem seara la urs. E spectacol! Foarte frumos!”
Turiştii care aleg poienile din zona staţiunii Buşteni sunt siguri că aici au mult soare, pădure, apă, dar şi multe alte facilităţi.
„Este foarte aglomerat. Suntem de două zile, dar este foarte bine. Toaletele sunt curate, chiar mi-a plăcut, pentru că asta contează mult pentru mine şi apă de băut avem de unde să luăm. E excelent!”
„Este destul de aglomerat, iar în week-end se aglomerează mai tare.”
Condiţiile excelente au atras în ultimul week-end un număr record de turişti. Aceştia trebuie să ştie ca sunt supravegheaţi cu camere video, iar în cazul în care lasă gunoaie în urma lor se pot trezi cu amenzi chiar la ieşirea din zonă.
vcerbului-3Emanoil Savin, primar Buşteni: „Anul acesta, am fost foarte exigenţi cu turiştii care au venit în perioada de vară pe Valea Cerbului. Vreau să vă spun că am strâns şi câteva sute de milioane, dar nu ăsta este ţelul nostru, să strângem sute de milioane la bugetul local. Cu siguranţă, vom acţiona în continuare cu jandarmeria, cu poliţia comunitară şi cu inspectorii de mediu să reuşim să stopăm aceşti turişti care sunt totuşi certaţi cu, să spunem, disciplina, ca să nu spunem altfel, aruncă în continuare gunoaie. Vreau să vă spun că, numai luna aceasta, s-au dat aproximativ 20 de amenzi, 20 de amenzi însemnând aproape 100 de milioane, dar nu ne satisface acest lucru, eu vreau în continuare să nu fie nevoie de amenzi. Şi să ştiţi că avem camere de luat vederi ale jandarmeriei, camere de luat vederi la poliţia comunitară, la inspectorii de mediu, îi prindem şi, când se întorc şi pleacă pe la barieră, le-am pus imaginile pe cameră şi am reuşit să îi amendăm şi bineînţeles că nu au avut încotro, au recunoscut pe loc, deci, în continuare, avem agenţi cu camere printre ei şi urmărim pe Valea Cerbului.”Alina OANCEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co