Actualitate

Urmarit in trafic, prins si incatusat pentru ca rula fara permis de conducere

Urmărire în trafic, prindere, încătușare și reținere pentru 24 de ore! Toate acestea i s-au întâmplat unui ploieștean care s-a încăpățânat să se urce la volan, deși avea permisul de conducere suspendat.

Mai mult decât atât, când patrula de poliție l-a somat, el a refuzat să se supună și a plecat în trombă, sperând că va scăpa.

Potrivit Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, miercuri, în jurul prânzului, o patrulă de siguranță publică din cadrul Secției nr. 1 Ploiești a observat în trafic un autovehicul condus de un ploieștean despre care se cunoștea că are suspendat acest drept.

Întrucât conducătorul auto nu a oprit la semnalul polițiștilor, aceștia au plecat în urmărirea lui, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune.

Bărbatul a fost interceptat și, întrucât a devenit recalcitrant, polițiștii au fost nevoiți să îl imobilizeze și să îl încătușeze pentru a-l transporta la sediul poliției. Întrucât emana halenă alcoolică, i s-a solicitat testarea cu aparatul etilotest și deplasarea la Spitalul Județean de Urgențe Ploiești în vederea recoltării de probe biologice. Bărbatul a refuzat.

Întrucât persoana în cauză s-a manifestat recalcitrant, a fost sancționat contravențional cu amendă.

Totodată, în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul de către o persoană care are suspendat acest drept și refuz prelevare probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Bărbatul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de astăzi a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, cu propunere de sesizare a instanței în vederea luării măsurii arestului preventiv.

Persoana în cauză a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co