Turism

Turiştii au încins grătarele de Ziua Muncii

Au sfârâit grătarele de 1 Mai pe Valea Cerbului din Buşteni, iar berea a curs din belşug. Sute de turişti au luat cu asalt zona de campare şi s-au distrat alături de prieteni şi familie, uitând pentru câteva ore de muncă şi de grijile cotidiene.

Ploile anunţate de meteorologi n-au ajuns la munte, spre bucuria turiştilor care şi-au programat din timp să evadeze pentru o zi la poalele Bucegilor. Oamenii spun că în fiecare an sărbătoresc ziua de 1 Mai la picnic şi că deja a devenit o tradiţie să poposească pe Valea Cerbului din Buşteni.
„Încercăm să ne mai încărcăm bateriile şi muntele este locul ideal pentru acest lucru. Noi suntem din Bucureşti şi în ultimii cinci ani numai aici am petrecut ziua asta. Nouă ne place muntele, nu marea, şi este mult mai ieftin şi plăcut  să faci un grătar în aer liber, decât să petreci la un restaurant sau într-un local de fiţe”, a spus Codruţ Toniţă.
Încă de la primele ore ale dimineţii, pe grătare au sfârâit mititeii, cârnăciorii, pulpele de pui şi pastrama. Desigur, toate bunătăţile au fost asezonate cu berea rece.
Ieftin și bine
Turiştii spun că pentru accesul în zona de campare plătesc numai cinci lei, o sumă convenabilă pentru orice buzunar.
„Iniţial am fost la Valea Doftanei, însă era vremea foarte urâtă şi până la urmă am venit la munte. Am avut noroc, pentru că nu a plouat. Am adus cu noi cartofi pentru că ies foarte buni făcuţi în jar, aripioare de pui, fleică, mici, multă bere şi ceva vin. Chiar simţeam nevoia să stau la aer curat şi ziua muncii a fost un prilej foarte bun pentru a evada din stresul cotidian”, a povestit Vasile Pescaru.
Şi la cabane a fost aglomeraţie mare în ziua de sărbătoare. Aici, turiştii au fost întâmpinaţi cu preparate tradiţionale şi muzică de petrecere, iar cei care s-au cazat pentru tot weekend-ul au avut parte şi de surprize: focuri de tabără şi plimbări cu trăsura pe Valea Cerbului. A. A.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co