Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Tur de forta al ministrului mediului la poluatorii Ploiestiului

Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului, a inspectat, astăzi, rafinăriile Lukoil, OMV și Rompetrol, precum și Unilever, pentru a verifica stadiul revizuirii autorizațiilor de mediu. Cu această ocazie au fost prezentate principalele concluzii în ceea ce priveşte verificările realizate la rafinăriile din Ploieşti sau din apropiere.

Ploieștenii s-au plâns de multe ori că au de suferit din cauza poluării aerului, motiv pentru care, astăzi, ministrul a ţinut să precizeze că au fost luate măsuri concrete care vor rezolva problema poluării aerului.

Astfel, la OMV, ministrul a discutat cu reprezentanții companiei și s-a convenit ca cele șase rezervoare generatoare de emisii să intre în reparații pentru etanșeizarea lor. Totodată, OMV va trebui să construiască trei rezervoare noi, pentru a combate poluarea. Un aspect important punctat de ministrul Mediului a fost impunerea reducerii sau opririi activității rafinăriilor atunci când condițiile atmosferice propagă emisiile spre oraș, precum și avertizarea cetățenilor.

Recent, la OMV Petrom a fost finalizată revizia anuală, care a constat în revizuirea procesului tehnologic pentru punerea în siguranţă a instalaţiilor specifice. La cererea ministrului Mediului, au fost impuse alocări de fonduri pentru investiţii şi pe segmentul de mediu.

Controlul ministrului la Lukoil a arătat că rafinăria nu a făcut toate studiile de dispersie, ca măsură pentru reviziuirea autorizației de mediu, ultimul termen acordat Lukoil pentru realizarea acestuia fiind 15 iunie.

Grațiela Gavrilescu a afirmat că Lukoil trebuie să construiască o instalație pentru recuperarea sulfului, cele mai multe depășiri la poluare ale rafinăriei fiind pe hidrogenul sulfurat.

Targul National Imobiliar (TNI)
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co