Imobiliare Valea Prahovei
Social

Sportul câmpinean, un domeniu în care s-a investit mult în ultimii ani

Sportul este un domeniu pentru care s-au alocat sume importante de la bugetul local pe parcursul ultimului mandat.
Numai în baza Legii 350/2005, cluburile şi asociaţiile din municipiu, care au depus proiecte în vederea obţinerii finanţării, au primit aproximativ 400.000 lei în perioada 2008-2011 (proiectele pentru 2012 se depun în această perioadă, suma stabilită de Consiliul Local fiind de 120.000 lei). Sunt bani alocaţi de la bugetul local, iar de ei au beneficiat cluburile de fotbal Unirea, Coruna (devenit, între timp, CSM Câmpina) şi H.M. Junior, cluburile de motocros CS Britmar şi CS Lido, Asociaţia de dans modern „Delfin” şi  Fundaţia Zamolxes – pentru acţiunile incluse în proiectul „Sportul pentru toţi”. Aşadar, sunt bani alocaţi atât pentru cluburile profesioniste, care practică sportul de performanţă, cât şi pentru sportul de masă, practicat la nivel de amatori.

Din ce în ce mai multe acţiuni sportive pentru copii şi tineri
Pe lângă proiectele finanţate în conformitate cu Legea 350, administraţia câmpineană a alocat bani de la buget şi pentru foarte multe acţiuni sportive organizate în special pentru copii şi tineri. Să ne reamintim de „Arenele de joacă”; „Festivalul sportiv al copiilor”, organizat în fiecare an la 1 Iunie; competiţiile ecvestre, care se organizează anual la baza hipică de pe Dealul Muscel; competiţii de tenis de câmp, tenis de masă, şah şi pescuit şi să nu uităm de premierea anuală a elevilor olimpici şi sportivilor fruntaşi.
De doi ani încoace, numărul manifestărilor cu caracter sportiv a crescut considerabil. Iată acţiunile care au devenit tradiţie, organizate şi finanţate de municipalitate: „Memorialul Mihai Pastor” la baschet, fete şi băieţi; „Memorialul Luca Henegar” la atletism; „Memorialul Ştefan Stănescu” la handbal, fete şi băieţi; Cupa „Barbu Ştirbei” la fotbal, „Cupa municipiului Câmpina” la fotbal de sală; „Cupa Câmpina” pentru iubitorii de natură şi pescuit; crosul municipiului Câmpina etc.
Mai nou, în localitate au loc diverse competiţii de înot, la bazinul didactic, intenţionându-se ca şi aceste concursuri să devină tradiţionale. Per total, din 2008 încoace, suma alocată manifestărilor cu caracter sportiv (excluzându-le pe cele finanţate prin Legea 350/2005) a depăşit 400.000 lei noi, adică patru miliarde de lei vechi. „Nu cred că poate spune cineva că nu am susţinut atât sportul de performanţă, cât şi manifestările de masă, cele dedicate tinerilor şi copiilor de la unităţile de învăţământ din localitate. Eu cred că am alocat sume importante pentru sport. Au primit finanţare de la bugetul local toate cluburile private, care au depus proiecte pentru sportul de performanţă, iar pe lângă acestea, am finanţat foarte multe acţiuni sportive locale. Ne bucurăm că numărul participanţilor la aceste acţiuni organizate de noi este din ce în ce mai mare şi, dincolo de posibilitatea finanţării, aceasta este cea mai mare satisfacţie a Primăriei şi Consiliului Local”, a declarat primarul Câmpinei, Horia Tiseanu. La sumele menţionat mai sus putem adăuga finanţarea acordată clubului FCM Câmpina, desfiinţat între timp. Este vorba despre peste 1,3 milioane lei în perioada 2005-2008.

Consiliul Local a concesionat mai multe locaţii pentru săli de sport
Sprijinirea sportului câmpinean nu a însemnat numai alocarea de fonduri de la buget, ci şi aprobarea, de către Consiliul Local, a unor hotărâri referitoare la acest domeniu.
Ne referim aici la construirea bazinului de înot didactic (obiectiv finanţat de Compania Naţională de Investiţii şi realizat pe un teren de 3.000 mp, pus la dispoziţie de municipalitate), la asocierea cu Sport Ajax Team Câmpina în vederea amenajării şi exploatării în comun a unui teren de mini-fotbal, situat în incinta bazei sportive de la Casa Tineretului.
De asemenea, Companiei Naţionale de Investiţii i s-a acordat un teren de 1.484 mp pe Strada Erupţiei în vederea construirii unei săli de sport pentru Şcoala „Ion Câmpineanu”, iar unor cluburi private li s-au concesionat fostele centrale termice nr. 2 şi nr. 3 pentru amenajarea unor săli de sport. Alte hotărâri similare se referă la concesionarea către Clubul Sport Horse a unui teren pe Dealul Muscel, pentru realizarea unei baze hipice; atribuirea în folosinţă gratuită către CSM Câmpina a unui teren de de Strada Sălaj, pentru realizarea unei baze sportive; acordul Consiliului Local pentru a deveni membru fondator la FC Unirea Câmpina şi susţinerea financiară a acestei echipe.
La toate acestea s-ar mai putea adăuga sumele investite, în ultimii ani, în bazele sportive ale unităţilor de învăţământ câmpinene: Grupul Şcolar Energetic – 374.364 lei, Colegiul Tehnic Forestier – 64.761 lei, Colegiul Tehnic „C. Istrati” – 60.197 lei, Şcoala „B.P. Hasdeu” – 38.870 lei, Şcoala Generală nr. 3 – 136.339 lei şi studiile de fezabilitate pentru accesarea de fonduri în vederea reabilitării şi modernizării bazei sportive de la Clubul Petrol – 75.700 lei, respectiv sălii de sport a Şcolii „B.P. Hasdeu” – aproximativ 70.000 lei. (C.N.)

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co