Sport

Soarta financiară a Unirii Câmpina

►Recent promovată în al treilea eşalon fotbalistic al ţării, Unirea Câmpina şi-ar dori să repete parcursul bun din campionatul trecut şi să ajungă şi mai sus. Numai că, nici nu s-au stins bine ecourile succesului, că s-au şi adunat norii negrii ai lipsei suportului financiar din partea autorităţilor locale asupra viitorului fotbalistic câmpinean. Totul din cauza coloraturii politice care este dată sportului.

Într-o conferinţă de presă, viceprimarul Câmpinei, Ion Dragomir, a pus la îndoială nevoia echipei de fotbal Unirea Câmpina de a cheltui sume mari de bani, chiar dacă fotbaliştii au demonstrat că au făcut performanţă trecând în divizia C. „Trebuie să analizăm finanţarea echipei de fotbal, dacă o facem sau nu o facem, pentru că o echipă de judeţ a cheltuit enorm de mulţi bani, chiar dacă ea a promovat. Cred că suntem unici în ţară…”, a declarat Ion Dragomir.
Finanţatorii ştiu cel mai bine problemele cu care se confruntă o echipă de fotbal şi cei ai Unirii sunt, acum, surprinşi de atitudinea unora dintre autorităţile locale. Chiar Dragomir era unul dintre susţinătorii unui lot care promite. „Ne-a susţinut foarte mult şi sunt convins că şi în clipa asta, domnul Ion Dragomir ne-ar ajuta foarte mult. Ceva îl încurcă aici, la clubul nostru şi sper pe viitor să facem lucrul acesta, să-l apropiem, pentru că el a fost în comitetul director la noi. În momentul în care nouă chiar ne era greu, el a venit şi chiar ne-a ajutat…, ne-a ajutat financiar… Nu mult, dar a băgat mâna în buzunar şi ne-a ajutat”, a declarat preşedintele FC Unirea Câmpina, Mărgărit Ciubotaru.
Membrii PSD sunt deranjaţi de faptul că Unirea nu este văzută ca o echipă a municipiului, ci mai degrabă ca una a PDL. Adeziunea semnată de pune beţe-n roate… „Mărgărit este membru PDL. Ne cere să susţinem o echipă de partid, Unirea Câmpina… Să şi-o susţină! Şi nu numai Mara, ci toţi acţionarii de la Unirea, sunt membri de partid PDL”, a explicat viceprimarul municipiului Câmpina, Ion Dragomir.
Şi asta ar putea ridica probleme financiare, atunci când va fi nevoie să se voteze pentru noi sume alocate echipei.
„Eu n-am crezut că din cauza acestui lucru… Mă face pe mine, personal, să mă simt mult mai vinovat decât ceilalţi finanţatori ai clubului, pentru că eu am fost cel care am semnat adeziunea. Acum mă simt cel mai vinovat, pentru că am semnat, dar dacă ştiam că se ajunge aici, toate de la o semnătură de membru PDL, sincer să vă spun, n-o făceam”, a mărturisit Mărgărit Ciubotaru.

Sprijinul suporterilor
„Noi ne-am făcut datoria, am adus 500-600 de suporteri la meciul de baraj, care au fost alături de noi… Câmpina, pot să spun, este alături de noi. În ceea ce priveşte numărul de suporteri, nu cred că se mai poate pune problema că suntem neiubiţi şi aşa mai departe. Deci este păcat ca această echipă, pe care am dus-o cu cheltuiala noastră şi cheltuiala Consiliului Local Câmpina, să nu continue. De ce am mai cheltuit atâţia bani, dacă ei ne lasă, a spus Bogdan Mănescu, unul dintre finanţatorii echipei FC Unirea Câmpina.
În replică la declaraţia viceprimarului, Mărgărit Ciubotaru spune că nu a făcut campanie electorală actualului primar şi niciun jucător nu este implicat politic. „Noi ne-am păstrat culorile clubului, noi nu avem treabă cu PDL-ul… Dacă aş fi făcut lucrul ăsta…, da, îmbrăcam jucătorii în PDL, îi purtai pe stradă… Zvonuri că eu aş fi dus oameni la vot… Cum să duc eu oameni la vot? Cum pot să duc eu oameni la vot? Eu abia am reuşit eu să votez, a declarat Mărgărit Ciubotaru.
Viceprimarul şi colegii de alianţă se anunţă hotărâţi să acorde mai mare atenţie cheltuirii banului public. Unirea Câmpina luptă acum pentru promovarea în divizia B. Rămâne de văzut dacă va fi şi ajutată financiar. Diana ROMAN

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co