Actualitate

Siguranţă pentru vârsta a treia

SIGURANTA-2Oamenii legii din Câmpina s-au întâlnit cu cetățenii în patru zone din oraș, pentru a discuta despre prevenirea situațiilor în care vârstnicii cad victime infractorilor.

Au anunţat că vor merge în patru cartiere mărginaşe ale municipiului şi s-au ţinut de cuvânt. Este vorba despre agenţii comunitari şi despre poliţişti, care însoţiţi de reprezentanţi ai Primăriei Câmpina au stabilit câteva locaţii unde să se întâlnească, în special, cu cetăţenii mai în vârstă.
Acţiunea a avut loc la mijlocul săptămânii trecute și a fost comandată de edilul şef al Câmpinei, după ce a aflat că numărul de persoane de vârsta a treia, care devin victime ale infractorilor, a crescut în ultima perioadă. „Au existat mai multe incidente în Câmpina, în care au fost implicate persoanele în vârstă. Din păcate au devenit victime. Rolul campaniei pe care am derulat-o este acela de informare”, a declarat  şeful Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției Câmpina, subcomisarul Gabriel Bădiceanu.
După ce organizatorii au expus programul lor, după ce au transmis mesajele referitoare la protejarea cetățenilor, a venit rândul discuţiilor deschise, moment în care fiecare a spus ce avea de spus.
Spovedania între cetățeni și polițiști
De la necazurile cu vecinii, până la problema câinilor comunitari, toate nemulțumirile au fost puse pe tapet. Întâlnirile cu oamenii din cartierele municipiului Câmpina sunt mai mult decât binevenite pentru noul şef al Poliţiei Comunitare, care a avut ocazia să afle, chiar de la cetăţeni, care sunt problemele cu care se confruntă.
„Mi-am dorit foarte mult aceste întâlniri, pentru a cunoaşte problemele pe care le ridică cetăţenii. Mi-aş dori ca la trei-patru luni să avem astfel de întâlniri cu cetăţenii. Poate că este mai uşor să mergem noi către dânşii, decât să vină ei la noi”, a spus directorul Poliţiei Comunitare Câmpina, Carmen Gheorghe.
Problemele ridicate de cetăţeni sunt diverse. Unele ţin de competenţa Poliţiei Municipale şi a… “Poliţiei Primarului”, cum îi numea cineva pe agenții comunitari. Altele, însă, nu pot fi rezolvate în mod direct, de către aceste instituții și vor fi direcţionate către departamentele care pot face acest lucru.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co