Imobiliare Valea Prahovei
Invatamant

Şi tabăra eco e la modă

Elevii prahoveni au șansa de a învăța multe lucruri noi nu doar în timpul școlii, ci și în vacanță. Asta dacă participă la taberele de vară cu profil eco, organizate de specialiștii locali în protecția mediului.

Vacanța de vară a venit și taberele ecologice sunt la mare modă. Să fii eco e în trend, inclusiv în ceea ce privește petrecerea timpului liber, așa că, Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Prahova a pregătit, pentru doritori, o tabără ecologică de vară, chiar la Parcul de la Bucov. În acest loc, cei mici pot învăța lucruri interesante despre mediu, prin jocuri și lecții interactive. Primii elevi care au ajuns în mijlocul naturii sunt cei ai școlii din localitatea Măgurele.
“Acum suntem la a doua ediție a acestei școli de vară – am numit-o noi o tabără eco-, la care participă, anul acesta, Școala de Arte și Meserii din Măgurele, respectiv elevii din clasele V-VII. Am încercat să alegem acțiuni diverse pentru elevi, acțiuni interesante pentru ei”, a declarat consilierul APM Prahova, Doina Gheorghe.

Lecții în limba engleză
O parte dintre informațiile primite de elevi au fost oferite în limba engleză, de către voluntarul Peace Corps din cadrul APM Prahova. “Copiii au învățat despre păsări și cum cel mai bine se învață prin joc le-am propus, apoi, un joc american cu acest specific. Ieri am vizitat împreună Grădina Zoologică, unde copiii au învățat despre urși. Le-am explicat că, fără hrană și apă, aceștia sunt nevoiți să coboare din munți printre oameni, sau chiar mor când nu le găsesc”, a declarat voluntarul Peace Corps Susan Safford.
“Am învățat să protejăm natura, lucruri despre animale, am învățat că România are foarte mulți urși și multe păsări care sunt ocrotite de lege”, a spus unul dintre copiii participanți la aceste acțiuni. “Am învățat să mă port frumos cu mediul înconjurător, să mănânc sănătos, să trăiesc sănătos, să fiu respectos cu tot ce am în jur”, a completat un altul.
Zilele următoare, elevii din tabără vor lua și lecții de orientare sportivă. Următoarea acțiune de acest gen organizată de Agenția pentru Protecția Mediului Prahova va avea loc în luna august. Raluca EPARU

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co