Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Serbarile Toamnei

poster_final2Câmpina, 14 septembrie, 2009
Comunicat de presă

Câmpina – „Serbările Toamnei” – Ediţia a II-a,
19-20 septembrie 2009

La iniţiativa Primăriei, Consiliului Local şi a Casei Tineretului din localitate, municipiul Câmpina va găzdui, al doilea an la rând, pe 19 si 20 septembrie (sâmbătă şi duminică), evenimentul cultural-artistic „Serbările Toamnei”, în beneficiul comunităţii.
În acest sfârşit de săptămână, sub egida „Serbărilor Toamnei”, localitatea va deveni „Oraşul Artelor”, reînviind, pentru câmpinenii de toate vârstele, cele mai frumoase pagini din istoria modernă şi contemporană a aşezării de pe Doftana. Prin manifestări culturale în aer liber, spectacole şi teme interactive, vor fi rememoraţi anii în care Câmpina a fost supranumită „Oraş al florilor” şi „Leagăn al artelor”.
Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc sâmbătă, la ora 11:00, în Centrul Civic. De-a lungul Bulevardului Carol I, Teatrul îşi va da întâlnire cu Artele vizuale: clovni, personaje pe catalige, păpuşi uriaşe, fachiri, mimi vor defila şi vor interacţiona cu publicul spectator, iar duminică se vor deschide atelierele de creaţie: olărit, iconografie, mozaic. Dar cea mai spectaculoasă manifestare dedicată artelor vizuale va fi reprezentaţia unuia dintre cei mai inventivi artişti francezi ai ultimilor ani – Jerome Murrat, creatorul unui extraordinar moment de magie, de notorietate internaţională.
Nici copiii nu vor fi uitaţi, pentru care vor fi organizate zone educative şi de divertisment interactiv, potrivite pentru fiecare dintre vârstele şi preocupările celor mici: de la desene pe asfalt şi face painting – până la jocuri gonflabile.
La capitolul „Muzică şi dans”, pe scena principală, amenajată în centrul Câmpinei, vor urca numeroşi artişti locali, dar şi nume cunoscute precum Compact şi Direcţia 5. Vor mai fi prezenţi la Câmpina, cu această ocazie, Benone Sinulescu, VUNK, DJ Andi & Stella feat. Rhytmics şi Datina.
Pentru „Literatură”, principalul punct de atracţie va fi „Cartea Oraşului”, o carte de mari dimensiuni în care vizitatorii îşi vor putea scrie impresiile.
Nu va lipsi din programul de week-end nici capitolul dedicat „Artei culinare”. Într-un sector aparte, comercianţii locali vor putea oferi publicului gustări, must, siropuri, plăcinte, mici, dar şi nelipsita bere la ţap.
Un moment deosebit de atracţie al Serbărilor va fi „Bătaia cu flori” – un eveniment de sorginte câmpineană, adoptat mai târziu şi de bucureşteni. Atmosfera retro a acţiunii va fi dată de automobilele decapotabile, din care tinere frumoase, în costume de epocă, vor „bombarda” trecătorii cu flori.
De asemenea, organizatorii vor invita un reprezentant al „The Guiness World of Records”, care să certifice intrarea Câmpinei în Cartea Recordurilor, pentru realizarea celei mai mari pensule de pictură din lume.
Ediţia a II-a a „Serbărilor Toamnei” se va încheia duminică seara, cu un spectaculos foc de artificii.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co