Actualitate

Sanctiuni si amenzi de peste 51.000 lei aplicate de ISU la ocoale silvice si firme de profil

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Șerban Cantacuzino” al județului Prahova a desfăşurat, în perioada 11-17 iunie 2018, 19 acţiuni de control și activităţi de îndrumare şi control pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor, la ocoale silvice și operatori economici de profil.

Pe timpul verificărilor au fost depistate 83 de încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă, dintre care 45 au fost înlăturate pe timpul desfășurări acestor acțiuni. Ca urmare a neregulilor constatate, personalul Inspecţiei de prevenire a aplicat un număr total de 83 de sancţiuni, cuprinzând 69 avertismente şi 14 amenzi, în valoare totală de 51.000 lei.

Principalele deficienţe au constat în neasigurarea funcţionării optime a mijloacelor tehnice de primă intervenţie (stingătoare), executarea lucrărilor de modernizare fără solicitarea avizului de securitate de incendiu, neasigurarea marcării complete a tuturor căilor de acces şi evacuare cu indicatoare de securitate, instalaţii electrice defecte sau exploatate necorespunzător, deficienţe de ordin organizatoric etc.

Cu ocazia controalelor, au fost organizate şi desfăşurate 20 de exerciţii în caz de incendiu, cu 124 participanți, precum și 20 instruiri cu personalul cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă de la localităţi, operatori economici şi instituţii.

Tot în perioada menționată, echipajele de pompieri militari ale celor șase subunităţi de intervenţie au efectuat patru misiuni de recunoaştere în teren, la instituții și societăți comerciale, verificând căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co