Actualitate

Război la telegondolă

Telegondola din Sinaia nu mai funcţionează de la sfârşitul lunii mai, când a fost oprită din cauza deplasării unuia dintre pilonii de susţinere. Chiar dacă între timp stâlpul „problemă” a fost mutat şi acum ar trebui să se facă probele, nefuncţionarea instalaţiei pe cablu timp de şapte luni a devenit subiect de scandal în Sinaia. 

„În luna noiembrie, noi, Transport Urban, în calitate de utilizator, am făcut toate eforturile necesare şi am trimis către Dunărea IFN SA, care este proprietarul, diverse adrese prin care îi anunţăm să mute stâlpul şase într-o zonă în care alunecările de teren nu sunt atît de mari. Până în luna mai, când ei trebuiau să facă această lucrare, nimic nu s-a mişcat. Până în luna mai, transport urban şi Primăria Sinaia, prin primărie, a plătit ratele aferente pentru telegondolă. În luna mai, noi nu am mai primit autorizaţie de funcţionare din partea ISCIR şi ştiţi tot scandalul iscat de prietenii de partid ai diverselor personaje politice din zonă”, a declarat directorul Transport Urban Sinaia, Bogdan Fălcescu.
În oraş au fost împrăştiaţi fluturaşi, prin care se anunţa că telegondola a fost pierdută de către administraţia locală, pentru neplata ratei de leasing către societatea Dunărea IFN, proprietara instalaţiei.
„Suntem la momentul în care, pe fir, apare un grup de interese condus de un deputat de pe Valea Prahovei, care nu face altceva, aşa cum am spus şi în declaraţiile anterioare, decât să blocheze tot ceea ce înseamnă proiecte de valoare pentru oraşul Sinaia”, a mai spus Bogdan Fălcescu.

Opinia primarului
Edilul Vlad Oprea consideră şi el că la mijloc este un grup de interese, susţinut de un deputat PDL. Acesta pune nefuncţionarea telegondolei pe seama intervenţiei politice a respectivului deputat PDL de Prahova. Vlad Oprea acuză grupul PDL că doreşte blocarea telegondolei şi a turismului la Sinaia. „Aceşti domni care vor să pună mâna pe această instalaţie de transport pe
cablu se folosesc de toate pârghiile politice de care dispun pentru a bloca funcţionarea ei. Dacă acum şase luni de zile s-au folosit de finul de pe Protecţia Consumatorului, de prietenul de la ISCIR, care a fost arestat pentru luare de mită, în aceste zile vor să se folosească şi au realizat o înţelegere foarte clară chiar cu cel care a construit telegondola, pentru a bloca funcţionarea ei şi pentru a bloca întreg turismul montan din Sinaia”, a declarat primarul staţiunii, Vlad Oprea.
Acesta spune că este hotărât să facă toate demersurile necesare pentru ca vinovaţii să plătească pentru nefuncţionarea telegondolei.
„Este un lucru incalificabil pe care noi nu-l putem accepta şi vă asigur că în calitatea mea de primar, împreună cu cetăţenii din Sinaia vom face tot ce putem ca această telegondolă să funcţioneze.
Am demarat, în ultimele zile, mai multe procese, sunt în pregătire mai multe plângeri, plângeri penale, pentru cei care se fac vinovaţi de faptul că această telegondolă nu funcţionează, şi vă asigur că lucrurile nu vor rămâne aici. Indiferent cine este în spatele acestei acţiuni de subminare a turismului sinăian va plăti mai devreme sau mai târziu, trecând peste orice fel de luptă politică luptă care există în mintea unora sau a altora”, a mai spus Vlad Oprea.

Comunicat de presă
Deputatul PDL, Cristian Burlacu, a trimis un comunicat de presă, prin care respinge ideea amestecului său în problemele de la telegondola din Sinaia. „Constat, cu îngrijorare, că primarul oraşului în care trăiesc a făcut o adevărată obsesie în ceea ce mă priveşte: îmi ”dedică” pagini întregi de ziar, îmi atribuie gânduri care nu îmi aparţin şi fapte pe care nu le fac.
Nu mai departe de ieri, cel care ar trebui să fie preocupat de rezolvarea problemelor atât de vechi ale Sinăii (locuinţe, infrastructură, curăţenie, alimentare cu apă şi energie etc.), emite, printr-un comunicat de presă, o nouă aberaţie, din aceeaşi perspectivă strâmbă despre care vorbeam: Burlacu (tot Burlacu!) este vinovat şi de ceea ce se întâmplă cu Telegondola!

Nu, domnule primar!
Nu Burlacu, ci primarul  a semnat contractul prin care Telegondola Sinaia, inaugurată în aceeaşi zi cu cea din Azuga, este cu mult mai scumpă deşi caracteristicile tehnice (capacitate de transport, lungimea traseului, diferenţă de nivel) sunt net inferioare!
Nu Burlacu, ci primarul a negociat contractul de leasing!
Nu Burlacu, ci primarul a susţinut numirea în funcţia de director al SC Transport Urban Sinaia a unei persoane total lipsite de experienţă – şi, în consecinţă – şi de credibilitate şi  autoritate, într-un domeniu atât de important!
Nu Burlacu, ci primarul a tolerat starea de confuzie şi provizorat în perioada celor 90 de zile de întârziere a plăţii ratei de leasing!

Nu Burlacu, ci primarul a negociat contractul de leasing!
Nu Burlacu, ci primarul a găsit drept ”genială”  o cale de rezolvare a problemei… angajarea unei case de avocatură… în al… treisprezecelea ceas!
În schimb, nu…  primarul este cel abilitat să stabilească strategia politică a reprezentanţilor PD-L în Consiliul Local!
În consecinţă, afirmaţiile- ca de obicei- fără acoperire- conţinute în comunicatul de presă nu au de ce să mă atingă, nici ca parlamentar şi nici ca locuitor al oraşului, ci doar mă îngrijorează, întrucât îmi ridică mari semne de întrebare asupra cauzelor care ar putea avea ca efect un astfel de comportament din partea primarului meu.
În ceea ce mă  priveşte, voi aborda  cazul Telegondolei potrivit competenţelor pe care mi le conferă statutul de parlamentar,  problema afirmaţiilor conţinute în comunicatul de presă urmând să o tratez distinct, rezervându-mi chiar dreptul de a mă adresa instanţei- dacă voi considera oportun acest lucru”.
Totodată, printr-o declaraţie politică, a solicitat public demisia primarului Vlad Oprea, a directorului SC Transport Urban Sinaia şi a unor consilieri locali şi declanşarea unei anchete în acest caz, de către organele abilitate.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co