Politica

Raport de activitate al parlamentarului dumneavoastră

Cristian BurlacuStimate domn / mult stimată doamnă,

În 6 luni ce au trecut de la preluarea mandatului de parlamentar al Colegiului 1 Prahova mi-am propus să pun umărul la rezolvarea unor probleme cu care se confruntă oamenii de pe Valea Prahovei.
Am crezut în politica paşilor mărunţi: nu am enunţat obiective măreţe, ci am căutat să preiau spre rezolvare câteva dintre priorităţile oamenilor din Valea Prahovei. Am crezut doar în politica bunului simţ şi a moralei faţă de dumneavoastră, cei care v-aţi pus speranţele în noi indiferent din ce partid facem parte.

Mi-am propus să contribui la rezolvarea a 5 obiective importante :
1. Demararea lucrărilor de infrastructură turistică în vederea organizării de către România a Festivalului Olimpic de Tineret European 2013 : cea mai importantă competiţie europeană la care România este chemată să facă dovada calităţii. Am atras atenţia asupra necesităţii construirii infrastructurii necesare : pârtii de schi, unităţi de cazare, infrastructură de transport. Din păcate, în afara unor declaraţii de intenţie ale autorităţilor, nimeni nu a făcut nimic, deşi timpul rămas devine insuficient pentru o bună organizare a evenimentului.
2. Susţinerea turismului pe Valea Prahovei : deşi au fost respinse amendamentele prin care solicitam alocarea de fonduri, am obţinut promovarea unui proiect de lege care prevede finanţarea programului Schi în România. De asemenea, se află în dezbaterea Parlamentului propunerea mea de a încuraja prin scutiri de taxe agenţii economici care promovează un turism ecologic. În contextul în care multe dintre destinaţiile turistice din România au devenit adevărate gropi de gunoi sau discoteci în aer liber, în care mizeria şi zgomotul decibelilor mai mult deranjează turistul decât îl protejează sau îi conferă confort, consider că autorităţile din România trebuie să lanseze norme clare prin care operatorii din turism să fie încurajaţi să promoveze un turism curat, în beneficiul oamenilor.
De asemenea, am în vedere legiferarea condiţiilor necesare dezvoltării turismului balnear în România, de pe urma cărora va putea beneficia şi oraşul Breaza, cu condiţia ca autorităţile locale să iasă din inerţie şi să răspundă pozitiv comunicării pe care am iniţiat-o în această direcţie.
3. Urgentarea construcţiei autostrăzii Comarnic – Braşov. Cu greu s-au semnat hârtiile, cu greu vor demara lucrările. Am adresat pe cale parlamentară o serie de întrebări şi interpelări privind clauzele contractuale, precum şi termenele de execuţie. Răspunsurile au fost evazive, fiind invocată confidenţialitatea, precum şi nevoia de a « aştepta » prebabil momentul potrivit pentru domnul Berceanu. În schimb, am « obţinut » declaraţii stupefiante ale domnului Berceanu conform cărora « autostrăzile nu sunt o prioritate pentru actualul guvern ».
4. Sprijinirea IMM-urilor, pentru stoparea declinului economic şi pentru reconversia profesională a oamenilor rămaşi fără loc de muncă. Guvernul « marii coaliţii » a hotărât : impozit forfetar, calea cea mai sigură pentru falimentarea micilor întreprinzători. Şi tot mai mulţi oameni rămân fără locuri de muncă, fără perspectiva unei vieţi decente în viitor. De aceea, am solicitat ca în proiectele de construcţie din zonă, în special în cel de construire a autostrăzii Comarnic – Braşov să fie angajată forţă de muncă locală, din zona Văii Prahovei.
5. M-am luptat pentru localităţile din Valea Prahovei. Am invitat autorităţile locale să intre într-un parteneriat activ prin care să putem aduce sprijin pentru locuitorii din zonă. Au existat colaborări fructuoase : în Sinaia, Azuga şi Talea am stabilit colaborări temeinice cu primarii, consiliile locale şi mediul de afaceri, acţiuni care vor avea rezultate vizibile în folosul oamenilor. Dar un exemplu diferit sunt oraşele Comarnic şi Breaza ce au nevoie de sprijin în lucrări importante de infrastructură. Aici însă nu există nici o reacţie a autorităţilor locale : casele continuă să se prăbuşească în Comarnic, drumurile sunt proaste şi apa lipseşte în Breaza. Toate asfaltările şi lucrările de infrastructură care s-au făcut din decembrie 2008 şi până în prezent pe Valea Prahovei sunt cu dedicaţie electorală, făcute în grabă şi fără garanţii de calitate, în perioada campaniilor electorale. Din păcate, nimic durabil, nimic de calitate…

Colegiul 1 Prahova, unde doar oraşul Sinaia beneficiază de o administraţie liberală performantă, reprezintă imaginea cea mai clară a eşecului coaliţiei de 70% PD-L – PSD, dovada că puterea de la Bucureşti nu îşi susţine oamenii din teritoriu, primăriile şi consiliile locale. Ca parlamentar al PNL, partid aflat în opoziţie, am cerut permanent ca atenţia autorităţilor să se îndrepte şi către Valea Prahovei, pentru că la ei, cei care conduc astăzi România stă puterea deciziei.

Dar vreau să vă asigur că dumneavoastră, oamenii din Colegiul 1 Prahova veţi continua să aveţi în mine un avocat, o voce puternică în Parlament, un partener care îşi respectă cuvântul dat.
Cu stimă, Cristian Burlacu
Deputat PNL Colegiul 1 Prahova

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co