Actualitate

Radarele va trebui semnalizate prin panouri amplasate cu 500 – 1000 metri înainte

Maşinile de poliţie pe care sunt montate aparate radar trebuie presemnalizate printr-un panou amplasat cu 500 – 1.000 de metri înainte de locul unde se află autovehiculul, pe sensul de mers, conform unui proiect de lege privind modificarea Codului rutier, care a primit undă verde din partea comisiilor reunite de industrii, juridică şi transporturi ale Camerei Deputaţilor.

Panoul ar urma să fie montat de către administratorul drumului la solicitarea poliţistului, iar maşinile cu radar trebuie să fie inscripţionate vizibil, dar şi poziţionate vizibil. Totodată, dispozitivele radar de tip pistol nu pot fi folosite la mai mult de 10 metri de maşina de poliţie.

Proiectul primise aviz negativ de la Guvern, iar deputaţii USR au fost singurii care s-au opus acestuia la votul din comisie.
USR a criticat dur proiectul de lege, calificând prevederile acestuia ca fiind “o oroare”, pentru că, practic, se dă “liber” nerespectării vitezei legale de rulare.

În replică, reprezentanții PNL susțin că în toate statele membre ale Uniunii Europene există obligaţia ca radarele, fie că sunt fixe, fie că sunt experimentale, să fie semnalizate, iar semnalizarea lor duce la reducerea numărului de accidente.

Proiectul de lege pentru modificarea art. 109 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice a primit votul Senatului şi urmează să primească votul plenului Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co