Actualitate

Rachete antigrindină cu efect de… bumerang

În şedinţa ordinară a Consiliului Local Câmpina de la sfârşitul lunii trecute, s-a aprobat contractul de comodat încheiat între municipalitate şi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – Direcţia Sistemului Naţional Antigrindină şi Creştere a Precipitaţiilor (DSNACP).

Proiectul presupune darea în folosinţă gratuită a suprafeţei de 1.500 mp de teren, situat în Câmpina, pe Dealul Muscel. Acest teren aparţine Consiliului Local, care, prin atribuirea sa în folosinţă gratuită către această instituţie, doreşte amplasarea unui punct de lansare de rachete antigrindină şi a lucrărilor şi construcţiilor aferente. Prima dată, acest proiect a fost prezentat în Consiliul Local în 2003, fără a primi votul necesar. Proiectul a fost propus din nou, ca urmare a faptului că, printr-o ordonanţă guvernamentală, privind măsuri de reorganizare a Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, fosta Administraţie a Sistemului Naţional şi de Creştere a Precipitaţiilor a trecut, prin comasare, în subordinea acestui minister. Un reprezentant al DSNACP a făcut precizarea că se doreşte punerea în funcţiune a încă trei puncte de lansare, Câmpina, Vărbilău şi Băicoi, creând un triunghi în ansamblul sistemului deja existent la nivelul judeţului Prahova.
Proiectul a primit aprobarea Consiliului, nu fără discuţii ridicate de către viceprimarul Ion Dragomir. „Avem nişte parteneri de dialog (n.r.- consilierii PDL) în sală care, atunci când noi am susţinut acest proiect, am fost luaţi la mişto. Vreau să-i aduc aminte domnului consilier Gheorghe Sandu, când ne vorbea că se sperie caii pe Muscel, că speriem animalele, că se va împrăştia iod, că omorâm câmpinenii şi ne-au trântit băieţii şi l-au promovat luna viitoare. Parcă m-ar îndemna Cel cu Coarne să vă pun să mai veniţi şi luna viitoare (n.r. – cu referire la reprezentantul DSNACP) dacă ei nu-şi cer scuze, pentru ce ne-au făcut atunci nouă, cu iodul şi cu speriatul animalelor”, a spus viceprimarul Ion Dragomir, cu reproş la adresa consilierilor, aflaţi în opoziţie acum, dar majoritari în Consiliu.
Mai în glumă, mai în serios, consilierul PDL Sandu Gheorghe şi-a cerut scuze, după care proiectul a fost aprobat, primând, totuşi, raţiunea necesităţii acestui sistem de rachete antigrindină. Carmen NEGREU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co