Imobiliare Valea Prahovei
Editorial

Proces-verbal

V-aţi gândit, vreodată, de ce oare, în geneza formării profesionale, „braţul lung al legii” şi „mintea scurtă” au ajuns sub aceeaşi uniformă cu grade? Poate pentru a asigura acel echilibru absolut necesar în dotarea psihologică a poliţistului român, „capabil” oricând să redevină miliţian? Altfel cum să reuşească doi agenţi prahoveni performanţa proverbială de a scăpa de sub supraveghere un puşti de 15 ani – arestat preventiv pentru tâlhărie -, în timp ce-l conduceau spre dubă în curtea unui spital? Spusese că-l doare stomacul, cu candoarea cu care elevul chiulangiu spune că-l doare burta… Pe unul l-a îmbrâncit, celuilalt i-a furat… startul şi, sărind gardul instituţiei, cu mâinile încătuşate, evadatul a sprintat, ca o gazelă infracţională, în lumea mare, plină de bancuri cu poliţişti şi filme cu Stan şi Bran.
A fost prins, după o zi de muncă pontată la fix opt ore, într-o capcană întinsă de 130 de colegi mai… echilibraţi şi dotaţi cu câini, plus 30 de jandarmi. Cei doi căscaţi cu caschetă au rămas cu ruşinea, sancţiunea, înjurătura de proces-verbal şi, probabil, frustrarea de a nu-i fi dat puştiului măcar un şut în cur.
Cu rugămintea, adresată poliţiştilor care-şi fac treaba, de a se excepta fiecare de la regulă, după cum îi lasă conştiinţa, dispun mediatizarea editorialului şi mai scriu doar că poliţia, cu toată istoria ei de la pulan încoace, se dovedeşte a fi rămas tot un organ. De ordine publică, ce credeaţi? Adrian RADULESCU

Targul National Imobiliar (TNI)
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co