Actualitate

Preocuparea aleşilor câmpineni – Schimb de experienţă pe Costa del Sol

O delegaţie… pastelată a municipalităţii câmpinene, formată din câte doi reprezentanţi ai fiecărei culori politice prezente în Consiliul Local, va petrece cinci zile în staţiunea Marbella de pe Costa del Sol (Spania), pentru un schimb de experienţă care costă aproape 10.000 de euro.

Primăria localităţii Marbella a invitat o delegaţie a administraţiei locale câmpinene în perioada 2-6 octombrie, pentru un schimb de experienţă, care vizează subiecte precum dezvoltarea turismului, administrarea parcurilor şi zonelor verzi, dotarea spaţiilor publice cu mobilier urban, funcţionarea şi administrarea spitalelor publice, şcolilor, instituţiilor culturale. Din grupul respectiv ar urma să facă parte câte doi reprezentanţi ai fiecărei formaţiuni politice din Consiliul Local Câmpina, numirea acestora fiind responsabilitatea partidelor respective. Aşa se face că lista celor care vor pleca în Spania îi cuprinde pe Horia Tiseanu şi Marian Nistor (PDL), Ion Dragomir şi Gheorghe Tudor (PSD), Florin Frăţilă şi Daniel Ioniţă (PNL), Jenica Tabacu şi Adrian Piţigoi (PP-DD). Costurile deplasării sunt suportate din bugetul local şi se apropie de 10.000 de euro, acesta fiind plafonul maxim de cheltuieli admis de lege pentru astfel de acţiuni externe.

Semne de întrebare
Deplasarea a fost aprobată în şedinţa Consiliului Local Câmpina de săptămâna trecută şi a stârnit unele discuţii pe marginea componenţei atât în ceea ce priveşte numărul total al celor care să facă deplasarea, cât şi în ceea ce priveşte oportunitatea prezenţei unor persoane în delagaţie.
Astfel, consilierul PDL Elena Albu, după ce a ridicat un semn de întrebare asupra numărului de opt membri  –  “Conform OU nr. 26/2012, dintr-o delegaţie pot face parte primarul şi doi consilieri sau viceprimarul şi doi consilieri, deci maximum trei persoane. Numai în condiţii speciale pot pleca mai multe persoane, iar eu nu cred că vorbim aici de condiţii speciale”-, a ironizat comentariile adversarilor politici referitoare la fiţuica împărţită de PDL cetăţenilor, săptămâna trecută. Dacă la vremea respectivă consilierul local USL Florin Frăţilă făcea trimitere la „Albă ca zăpada şi cei şapte pitici”, în şedinţa Consiliului Local, Elena Albu a afirmat, văzând lista delegaţiei: Oricum, cu această ocazie am descoperit cine este Albă ca Zăpada şi care sunt cei şapte pitici!”
La rampă a ieşit şi consilierul PDL Monica Clinciu, aceasta întrebându-se “ce merite are Jenica Tabacu pentru a face parte din această delegaţie?!” A. R.

“Se pune un semn de întrebare pentru toată lumea… Banii ăştia sunt la mijloc, dar eu zic că trebuie să facem şi lucrurile astea, să ajungem şi noi cum sunt ei. Se duc după schimb de experienţă… Să se ducă să se plimbe doar şi să vină înapoi cum au plecat? Iar când se întorc eu zic că trebuie să schimbe ceva la nivelul municipiului, că de asta se duc. Un schimb de experienţă contează mult şi trebuie să luăm şi noi explul celor de afară”.

“Din partea mea, părerea mea este că e greşit ce se face, e suficient patru, nu opt… Patru e suficient! Unu să meargă la mecanică, unu la RENEL, unu la şosele şi drumuri şi celălalt să se ocupe de cazare, cam aşa ar suna. Un urma echimbului de experinţă, în Câmpina se va schimba foarte puţin, pentru că pleacă cei care sunt «nevinovaţi», nu cei care sunt de meserie, sunt convins de chestia asta. Politicianul nu este meseriaş, ci e un om care vorbeşte într-una şi face foarte puţine, iar suma este foarte mare, pentru faptul că banii ăştia se recuperează foarte greu. Dumnealor iau banii din bugetul local şi pe aici le e poteca…
Cu 10.000 de euro putem face multe lucruri foarte bune”.

“E foarte prost… Se aleg să plece care vor ei. Schimburi de experienţă din astea sunt multe… Se duc, se uită la televizor şi zic că dacă nu ne-am înţeles, aste e! Suma este enormă şi ar fi trebuit să facă altceva cu aceşti bani, pentru transportul în comun, să dea la cei amărâţi câte un ajutor…, măcar cât de cât, acolo, să-i scoată ochii.
Ceva s-a schimbat în ultima vreme, dar foarte puţin… De la spanioli ar avea ce să înveţe, dar nu sunt fonduri pentru a face ceva”.
“Consider că dacă e o deplasare benefică pentru locuitori, dacă aduce un beneficiu locuitorilor este foarte bine, dar să meargă să se plimbe pe bani publici… Cred că e cazul să facă puţină reducere, să se mai gândească şi la cei amărâţi. Suma este mare, mai ales în Spania… Se putea face altceva cu aceşti bani, sunt atâtea nevoi pentru oamenii de rând, pentru tineret… Ar trebui investiţi pentru scopuri utile, nu numai la plimbări şi deplasări… Banii ăştia trebuiau investiţi până la începerea şcolilor. Experienţă în Spania? Lăsaţi…, avem şi noi destui experţi”.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co