Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Pompierii prahoveni vor fi la datorie si de Rusalii

Înainte şi pe timpul Sărbătorii Rusaliilor, de luni, 28 mai, efectivele Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova desfăşoară o serie de activităţi menite să asigure, pe lângă protecţia şi siguranţa cetăţenilor, evitarea producerii unor evenimente ce ar putea prejudicia viaţa şi bunurile comunităţii.

Premergător acestei perioade, inspectorii de prevenire au derulat, la nivel județean, acţiuni de îndrumare şi control pentru depistarea şi înlăturarea stărilor de pericol şi a potenţialelor cauze de incendiu, la hoteluri, vile, moteluri, pensiuni turistice şi agroturistice, cabane, în restaurante, baruri, dar și cluburi, baruri, discoteci, săli de cinema, săli de spectacol, precum şi în mall-uri.

La nivelul județului Prahova, zilnic, peste 221 de pompieri cu 73 mijloace tehnice, sunt pregătiți să intervină pentru acordarea ajutorului medical de urgență, stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din medii ostile vieții.

Având în vedere că, în minivacanța de Rusalii, mulți dintre cetățeni vor alege să-și petreacă timpul liber cu precădere în zonele turistice, pentru ca distracţia să nu fie tulburată de evenimente deosebite, cu urmări grave asupra populaţiei sau mediului înconjurător, I.S.U. Prahova recomandă respectarea cu stricteţe a regulilor de apărare împotriva incendiilor.

De asemenea, ISU informează opinia publică cu privire la faptul că răspunsul la eventualele urgenţe medicale va fi asigurat prin intermediul celor 7 echipaje de pompieri SMURD disponibile zilnic, care vor asigura primul ajutor medical calificat, o ambulanţă de terapie intensivă mobilă şi o autospecială pentru transport personal şi victime multiple.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co