Actualitate

Piaţa Centrală din Sinaia va fi demolată

piata sinaiaAdministraţia locală a luat decizia să demoleze Piaţa Centrală din staţiunea Sinaia. Pe acest loc se vor construi o parcare cu 100 de locuri, un restaurant şi mai multe spaţii comerciale moderne. Vor fi puse la pământ buticurile, dar şi barurile de lângă Piaţă. Consilierii locali spun că actualele clădiri strică imaginea oraşului, aşa că au aprobat proiectul care presupune înfrumuseţarea zonei. „Am decis realizarea unui ansamblu urban în zona Pieţei Unirii. Toată lumea poate observa că acel loc arată foarte rău, este dezorganizare, sunt foarte multe chioşcuri, iar piaţa este foarte veche. Doresc foarte mult ca acolo să fie realizat un ansamblu urbanistic cu spaţii comerciale moderne, cu o piaţă modernă şi cu aproximativ 100 de locuri de parcare. În următoarea perioadă, vom întocmi PUZ-ul, urmând ca, peste puţin timp, să trecem la treabă”, a declarat Vlad Oprea, primarul oraşului Sinaia.  Comercianţii care îşi desfăşoară activitatea în Piaţa Centrală au aflat despre planurile administraţiei locale şi sunt de acord ca zona să fie modernizată şi să capete o altă înfăţişare. Oamenii speră să fie mutaţi într-o altă locaţie, pentru a-şi putea vinde marfa în perioada de execuţie a lucrărilor. Unii şi-ar dori ca viitoarea piaţă să fie amplasată chiar pe centrul oraşului, pentru a avea încasări mai bune… Speranţe deşarte, spun autorităţile, care au planuri mari cu înfrumuseţarea Bulevardului Carol I.
Administraţia locală şi-a propus să creeze în această zonă un punct de interes pentru turiştii care vin în staţiune. Tocmai de aceea, vor exista şi puncte de relaxare, dar şi câteva fântâni arteziene. În paralel, Primăria va pune în practică o serie de proiecte care să înfrumuseţeze centrul Sinăii. 
Sandu Albulescu: „Dacă strică piaţa, ar trebui să facă una pe zona principală. Aici, locaţia nu este tocmai bună. Ar fi bine să construiască o nouă clădire şi apoi să o strice pe cea în care ne desfăşurăm acum activitatea.”
Ioan Cojocaru: „E un lucru foarte bun şi sperăm să demareze lucrările cât mai repede. Ştim de această hotărâre şi aşteptăm acum să vedem unde ne vor muta. Până când va fi gata noua piaţă, ne vom vinde produsele în alt loc.” 
Ion Popa: „Am fost toţi în audienţă la Primărie şi ne-au spus că, în momentul în care se apucă de piaţă, va trebui să eliberăm locurile. Deocamdată, aşteptăm să vedem unde ne mută. Este bine că s-au decis să modernizeze zona, deoarece clădirea nu arată foarte bine şi nici zona.”
Adelina ANEI

Targul National Imobiliar (TNI)
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co