Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Percheziții la persoane banuite de proxenetism

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Ploiești au efectuat 12 percheziții la locuințele mai multor persoane bănuite că ar fi racolat tinere prin metoda ,,loverboy”, iar apoi le-ar fi exploatat sexual în Austria și România.

Polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploiești, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, au documentat activitatea unui grup infracțional organizat specializat în proxenetism.

Astfel, la data de 1 august 2018, polițiștii au efectuat 11 percheziții în țară, 10 în Prahova și una în Brașov, la persoane bănuite că ar face parte din grupul vizat, informează Inspectoratul de Poliție al Județului Prahova.

De asemenea, alți doi polițiști au participat la o percheziție pe teritoriul Austriei, activitate desfășurată cu sprijinul polițiștilor BKA Austria și LKA Viena. Colaborarea cu autoritățile austriece s-a derulat în baza unui ordin european de anchetă.

De la imobilele percheziționate au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, șase telefoane mobile, o tabletă, 16 cartele SIM, înscrisuri și 2.415 euro.

Din anchetă au rezultat indicii că membrii grupării ar fi racolat, prin metoda ,,loverboy”, și exploatat sexual mai multe tinere, pe teritoriul României și Austriei.

Pe numele a șapte persoane au fost emise mandate de arestare preventivă, acestea fiind cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat și proxenetism.

Mandatele de percheziție au fost puse în aplicare cu sprijinul Grupării Mobile de Jandarmi Ploiești.

Targul National Imobiliar
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co