Actualitate

O simplă răsturnare…

acc-dn1Încă o dată, neatenţia la volan îşi pune amprenta. Pe Drumul Naţional nr. 1, în apropierea localităţii Băneşti, a avut loc un accident care putea să aibă urmări grave, dacă norocul nu era de partea şoferului şi a pasagerilor.
Costel Tureac, agent-şef principal de poliţie: „Din primele cercetări pe care le-am făcut la faţa locului, rezultă că această tamponare cu răsturnare simplă s-a produs pe fondul unei neatenţii în conducere la trecerea de pe o bandă pe alta, s-a pierdut controlul asupra direcţiei autovehiculului şi s-a ieşit în decor, unde s-a răsturnat, după cum vedeţi. Nu putem să ne pronunţăm asupra vitezei cu care se circula, dar, normal, aici se circulă cu viteză de 100 de km pe oră, la acea viteză foarte uşor se pierde controlul asupra direcţiei.”
La faţa locului au sosit echipele de intervenţii pentru acordarea primului ajutor şi prevenirea altor riscuri. „La locul accidentului au fost cinci persoane, care au ieşit singure din maşini, toate au prezentat leziuni uşoare şi au refuzat să meargă la spital. Leziunile celor care au traumatisme nu impun spitalizarea, altfel că am insistat să meargă la spital.”
Pompier plutonier Remus Arsenescu, Detaşament Pompieri Câmpina: „Această intervenţie a fost destul de uşoară, datorită faptului că nu au fost victime încarcerate, am recurs pentru deconectarea bornelor acumulatorilor bateriei şi eventuale scurgeri de combustibil. Nu există riscul unei explozii, maşina a fost avariată în proporţie de 80%, dar nu prezintă nici un fel de pericol.”
Viteza, neatenţia şi, mai ales, teribilismul tinerilor conducători auto sunt principalele cauze ale producerilor de accidente. Un moment de inconştienţă poate avea un final tragic. Atenţia la volan este valabilă pentru toţi şoferii.
Andreea Ştefan

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co