Actualitate

O parcare ocupată de traverse

o-parcare-ocupata-de-traverse-5O dispută pe marginea “stăpânului” unui spațiu de parcare din fața gării din Sinaia a determinat autoritățile locale și Căile Ferate să ia calea instanței de judecată. Între timp, posesorii de autoturisme care ajung în zonă au de suferit, deoarece locul a fost ocupat cu traverse de cale ferată.

Imaginea faimoasei gări din Sinaia este stricată pe zi ce trece din cauza scandalurilor dintre reprezentanţii CFR şi cei ai administraţiei locale din staţiune. Dacă anul trecut, conducerea gării era acuzată că nu se ocupă de igienă, iar călătorii trebuia să folosească o toaletă insalubră, acum scandalul planeză asupra spaţiului din faţa staţiei CFR. De ani de zile, Primăria Sinaia şi Căile Ferate Române se judecă pe parcarea din faţa gării din staţiune. În timp ce administraţia locală îşi susţine cauza cu hărţi unde zona apare ca fiind o piaţă publică, cealaltă parte consideră că spaţiul îi aparţine de drept. Recent, primăria a decis să dea în administrare locurile de parcare, unei societăţi, lucru care a încins din nou spiritele. Drept replică, reprezentanţii CFR au decis să depoziteze în zona respectivă zeci de traverse de cale ferată, acestea împiedicând accesul liber al autoturismelor. „Este un mare abuz. Cei de la CFR trebuia să-şi vadă de treabă şi să renoveze gara. Din păcate, au ocupat în mod abuziv Piaţa Democraţiei, care aparţine domeniului public al oraşului Sinaia. Noi le vom face plângere penală celor care se fac vinovaţi de acest lucru. Zilele trecute am fost informat de cei care lucrează în departamentul de monitorizare că au depozitat traverse de cale ferată pentru a împiedica accesul în acel loc şi este un lucru foarte grav. Ei blochează terenul care aparţine oraşului Sinaia şi domeniului public”, a precizat primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea.

Fără replică
Am căutat o expicaţie şi la şeful staţiei CFR Sinaia. În loc de un răspuns, am aflat că pentru a discuta despre acestă situaţie, trebuie aprobări peste aprobări, iar în cele din urmă ne-am lovit de o uşă închisă. Ca de fiecare dată, şefa gării a preferat să ne ignore şi să rămână în birou. Se vede cu ochiul liber că traversele au fost mutate de lângă linia ferată pe locul din faţa gării, însă la fel de vizibilă este imaginea deplorabilă pe care o găsesc turiştii români şi străini care ajung cu trenul în staţiune.

Probleme pentru conducătorii auto
Cei mai afectaţi de acest scandal sunt şoferii. Cei care vor să-şi parcheze maşina se trezesc că nu au loc de traverse, însă cel mai grav este faptul că exisă pericolul producerii unor accidente de circulaţie. Un conducător auto a încercat să intre cu microbuzul în staţie, însă nu a avut loc în parcare şi a rămas cu spatele maşinii pe DN1. Avea în maxi-taxi toate locurile ocupate, iar viaţa a zeci de călători a fost pusă în acel moment în pericol. „Nu este normal ce se întâmplă aici. Dacă mai dădeam puţin cu spatele mă loveam de un alt autoturism. Măsurile nu le putem lua noi şi facem apel la autorităţile responsabile să rezolve această situaţie”, a precizat Ioan Negulescu.
Şoferii sunt revoltaţi şi nu concep ca o parcare să fie ocupată de nişte bucăţi din beton. Mulţi povestesc că au văzut cu ochii lor când s-au petrecut accidente, într-un loc care acum câteva zile era sigur. „Vin oamenii la gară şi nu au unde să parcheze. Am văzut că a venit şi poliţia să-i sancţioneze pe cei de la CFR, însă văd că tot nu le mută de aici. Este foarte greu să te strecori printre ele. În ziua când au fost aduse aici, un băiat  a dat maşina cu spatele pentru că ştia că nu sunt borduri şi a intrat în ele. I-a zburat parbrizul şi i s-a îndoit porbagajul.Nu ştiu de ce nu intervine nimeni”, a spus Cristian Alexandrescu.  Aşadar, luaţi-vă gândul că veţi găsi liber în parcarea din faţa gării. Locul dumneavostră a fost deja ocupat… de nişte traverse!Adelina ANEI

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co