Turism

O iarnă nouă, într-o stațiune înnoită

Staţiunea Sinaia se pregăteşte pentru sezonul de iarnă care urmează.

Anul acesta, turiştii care vor ajunge în Perla Carpaților vor putea schia pe o nouă pârtie, de la Cota 1400 la staţia telegondolei. Se lucrează intens pentru ca la începutul lunii decembrie, atât pârtia cât şi instalaţia de zăpadă artificială să fie funcţionale.
Tot domeniul schiabil din Sinaia este pregătit pentru sezonul de iarnă. În Valea Soarelui a început deja amenajarea şi balizarea pârtiilor existente.
„Anul acesta, atât Primăria Sinaia, cât şi Transport Urban, societatea care administrază domeniul schiabil al oraşului, vin cu o serie de noutăţi, menite să atragă un număr cât mai mare de turişti în sezonul de iarnă. Cel mai important lucru pe care îl facem este înzăpezirea artificială şi crearea unei pârtii noi între Cota 1400 şi staţia inferioară a telegondolei. Pârtia nouă va fi deservită de telegondola din Sinaia, va avea o lungime de aproximativ 2 km, cu o diferenţă de nivel care va fi de 410 metri şi cu o instalaţie de înzăpezire cu 21 de lăncii. Un alt proiect important este cel de garduri şi parazăpezi din Valea Soarelui şi pârtia Lăptici, proiect realizat în proporţie de 60-70%, apoi este vorba şi de înlocuirea vechilor panouri informative şi a marcajelor, astfel că începând de anul acesta pe domeniul schiabil al oraşului Sinaia vom avea balize, marcaje, protecţii şi semne informative noi, de cea mai bună calitate”, a spus directorul Transport Urban, Bogdan Fălcescu.
Pentru o mai bună informare,
din luna decembrie, turiştii pot afla
mai multe de pe cele două site-uri
nou înfiinţate, www.sinaiaski.ro şi www.telgondola.ro. C. B.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co