Imobiliare Valea Prahovei
Turism

Numărătoarea inversă pentru Crăciun şi Revelion

Tot mai mulţi români încep să se orienteze către alte ţări pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă, iar cei care au ales staţiunile montane pentru un sejur la sfârşitul de an au preferat unităţile care au lansat pe piaţă oferte ieftine.

Puţini hotelieri de pe Valea Prahovei au reuşit să-şi umple unităţile de cazare până în acest moment, iar succes au numai proprietarii unităţilor care au menţinut preţurile la nivelul celor de anul trecut şi au inclus în pachet diverse facilităţi pentru clienţi. În schimb, cei care au ţinut tarifele ridicate, speră la o minune pe ultima sută de metri, deoarece românii nu se înghesuie să-şi rezerve un sejur la final de an. Mulţi turişti au analizat din timp ofertele din staţiuni şi le-au comparat cu cele din Austria, Germania sau Italia. Au ajuns la concluzia că preţurile practicate în România sunt la nivelul celor din străinătate, aşa că au decis să plece din ţară de Crăciun sau de Anul Nou. „Preţurile pe Valea Prahovei  la unităţile de 4 stele sunt foarte mari. Hotelierii au servicii bune, însă comparativ alte ţări, aici tarifele sunt foarte ridicate. Dacă petrecem o săptămână în ţară, care include şi Revelionul, ne costă mai mult decât o săptămână de Anul Nou în Germania, de exemplu. Încă din vară am analizat foarte bine toate ofertele şi am decis că este mult mai rentabil în străinătate”, a povestit Lucia Neagu.

Norocoșii
Pe Valea Prahovei sunt şi unităţi de cazare care au încă de pe acum camerele ocupate 100% pentru Revelion, iar pentru Crăciun, doar câteva locuri mai sunt disponibile. Cum au reuşit ei să atragă clienţi? Ei bine, au lăsat preţurile la nivelul celor de anul trecut, au inclus în ofertă accesul gratuit la parcare, saună, piscină, sală de fitness şi în plus, au pregătit programe artistice pentru toate gusturile, cadouri pentru clienţi şi meniuri bogate. „Din fericire, anul acesta, pachetul de Revelion a fost vândut în totalitate, iar pentru Crăciun le-aş recomanda turiştilor dornici să vină la munte să se grăbească, deoarece mai avem foarte puţine camere. În continuare avem cereri multe pentru ambele perioade, dar din păcate suntem nevoiţi să le refuzăm pe cele de Anul Nou”, a precizat Ciprian Stanciu, directorul unei agenţii de turism.
Cum arată pachetele de sărbători de pe Valea Prahovei? Tariful pentru trei nopţi de cazare de Crăciun, cu masă festivă inclusă şi program artistic, porneşte de la 400 de lei şi poate ajunge la 600 de lei, iar pachetul pentru trei zile de Revelion, cu mic dejun inclus, două mese festive şi petrecerea dintre ani costă între 1.200 de lei şi şi 1.400 de lei.  „Mulţi proprietari au adus tarifele într-o zonă a realului, iar structurile mici oferă servicii personalizate şi o mulţime de atracţii legate de locul respectiv pentru clienţi. Hotelurile au  venit şi ele din urmă şi au încercat să dezvolte aceste oferte, adică practică o serie de servicii gratuite cu acces permanent la ele. De asemenea, s-a dezvoltat foarte mult ideea de a transforma toate mesele în bufete suedeze”, a declarat consilierul Centrului de Informare şi Promovare Turistică din Sinaia, Ciprian Popa.
Turiştii care preferă să-şi petreacă sărbătorile într-o locaţie retrasă, alături de prieteni şi familie, pot închiria o vilă „la cheie” în staţiunile montane. De exemplu, pentru perioada Revelionului, preţul pentru cinci nopţi a unui imobil cu cinci camere, living, bucătărie şi curte ajunge la 6.000 de lei. Proprietarii acestor unităţi spun că sunt asaltaţi de cereri, deoarece clienţii au parte de intimitate, nu sunt deranjaţi în perioada sejurului de nimeni şi au toată vila la dispoziţia lor. A. A.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co